Školsko prvenstvo Srbije: Milanovčani osvojili zlatnu medalju i jedno četvrto mesto

Školsko prvenstvo Srbije: Milanovčani osvojili zlatnu medalju i jedno četvrto mesto foto: KK Milanovac

Školsko prvenstvo Srbije u karateu, u organizaciji Saveza za školski sport Srbije i Karate federacije Srbije, održano je u subotu, u hali sportova „Strelište“ u Pančevu. U kategoriji dečaci kate prvi i drugi razred nastupila su dva takmičara karate klub “Milanovac”, Petar Petrović, učenik OŠ “Momčilo Nastasijević” i Nemanja Milinković, učenik OŠ “Desanka Maksimović” iz Gornjeg Milanovca.

Mladi milanovčani su ostvarili odličan rezultat osvojivši jednu zlatnu medalju i jedno četvrto mesto.

foto:KK Milanovac

Zlatnu medalju je osvojio Petar Petrović, ostvarivši četiri sjajne pobede i na taj način svojoj školi obezbedio najsjajnije odličje.

- Ovo je izvanredan, može se reći i istorijski uspeh za naš klub, ali i za naš grad i naše škole, za koje su se ovi momci svim srcem borili. Imati dva predstavnika u kategoriji, gde od svih škola u Srbiji u spojenoj kategoriji prvi i drugi razred, u kojoj je u kvalifikacijama učestvovalo preko 120 takmičara, dolazi dvanaest najboljih karatista tog uzrasta, veliki je uspeh sam po sebi, a da ne govorimo o rezultatu postignutom na samom takmičenju. Ovi rezultati su proizvod napornog , posvećenog i kvalitetnog rada i drugi recept za postizanje ovakvih uspeha ne postoji. Samim tim ponosni smo na ove mlade sportiste koji svim srcem na najbolji način reprezentuju naš sport, klub,svoje škole i grad - rekao je Đorđe Petrović, trener KK Milanovac.

Nemanja Milinković se posle dve ubedljive pobede igrom sudbine ponovo, kao i na prvenstvu regiona, susreo sa Petrom, taj meč izgubio od klupskog druga, a zatim po sistemu repasaža nastavio dalje u borbu za treće mesto.

On je sledeći meč pobedio ubedljivim rezultatom, ali je u ekstra meču za treće mesto doslovno imao manjak sportske sreće i izgubio tesnim rezultatom od 2:1 i na taj način zauzeo četvrto mesto.

Podsetimo, Petar je na prvenstvu regiona zauzeo prvo mesto, a Nemanja treće, pa su na taj način obezbedili plasman među najbolje takmičare prvog i drugog razreda.

Učestvovalo je 365 takmičara iz 244 osnovnih i srednjih škola, a pravo nastupa imali su učenici koji su plasman stekli preko regionalnih prvenstava koja su se održala prošle godine u septembru. 

 

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)
Go to top