Takmičarska ekipa KK Do Kan i ovog vikenda bila na visokom nivou

Prvenstvo regiona u karateu za poletarce, pionire i nade - Preljina, Prvenstvo regiona u karateu za poletarce, pionire i nade - Preljina, foto: KK Do Kan

Nakon veoma uspešnog starta prolećnog dela sezone, koji su obeležili odličnim rezultatima ostvarenim na turnirima u Aranđelovcu, Šapcu, Valjevu i u Bratislavi (Slovačka), takmičarska ekipa KK Do Kan je i ovog vikenda bila na visokom nivou.

Naime, u subotu, u Pančevu na Školskom prvenstvu Srbije nastupili su četiri takmičara ovog kluba koji su predstavljali svoje škole. Najuspešniji je bio Pavle Kovačević koji je osvojio srebrnu medalju u kategoriji srednjoškolaca I-II godina u borbama do 57kg.

Školsko prvenstvo Srbije održano u Pančevu, foto: KK Do Kan

Ivan Milovanović (III-IV godina borbe - 61kg) i Igor Milovanović (7-8.razred kate) nakon dobrih nastupa ipak su izgubili u odlučujućim borbama za bronzane medalje. Stefan Uzunović (I-II godina borbe - 63kg) takođe nije uspeo da se nakon dva tesna poraza umeša u borbu za medalje sa godinu dana starijim konkurentima.

- Ipak, može se konstatovati da je ovo bio vrlo dobar nastup naših sportista jer je nastavljen kontinuitet osvajanja medalja na školskim takmičenjima koja su od pre četiri godine uvrštena u program sportova Školske olimpijade. Nedelja je bila, može se reći, još uspešniji takmičarski dan, jer su članovi mlađe takmičarske ekipe uspeli da osvoje čak pet (tri zlatne i dve srebrne) medalja na Prvenstvu regiona KSUS koje je održano u Preljini kod Čačka - kazao je Dragiša Sretenović, trener KK Do Kan.

Najuspešniji su bili Dunja Jovović (nade borbe - 45kg) i Ognjen Sretenović (pioniri borbe - 50kg) koji su osvajanjem zlatnih medalja odbranili titule prvaka regiona od prošle godine, kao i Magdalena Adžić (pionirke kate B klasa) koja je ove godine postala prvak regiona.

Odlične nastupe su imale i Sara Pesić (pionirke kate) i Tara Grbović (nade kate) koje su nakon po dve pobede u B klasi izgubile u finalima osvojivši tako srebrna odličja.

Ostali takmičari u katama: Nikola Jelić (nade), Igor Dobričić (pioniri) i Mina i Dragana Ivanović (poletarke) nisu uspeli da se domognu pobedničkog postolja, a najbliža je bila Mina koja je izgubila u meču za bronzanu medalju.

Epilog ovog prvenstva je ostvaren plasman petoro najuspešnijih takmičara na Prvenstvo Srbije koje će biti održano u Kragujevcu krajem ovog meseca.

 

 

gminfo.rs

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Go to top