Print this page

Karatisti „Milanovca“ ostvarili odličan rezultat, osvojili deset medalja

Karatisti „Milanovca“ ostvarili odličan rezultat, osvojili deset medalja foto: KK Milanovac

U sportskoj hali osnovne škole „Preljina“ u Preljini, u nedelju, 10. marta, održano je prvenstvo regiona Karate saveza uže Srbije za poletarce, pionire i nade. Na takmičenju je učestvovalo oko 600 takmičara iz 60 klubova našeg regiona.

Ovo je ujedno bilo i kvalifikaciono takmičenje za prvenstvo Srbije koje će se održati za dve nedelje u Kragujevcu.

foto: KK Milanovac

Karate klub „Milanovac“ učestvovao je sa svojih dvanaest takmičara u četrnaest nastupa, koji su se takmičili u katama. Karatisti „Milanovca“ ostvarili su odličan rezultat osvojivši ukupno deset medalja i to pet zlatnih, tri srebrne i dve bronzane.

- Ovo je najbitnije i najmasovnije takmičenje u regionu u ovom delu sezone koje osvajače medalja u katama vodi na državno prvenstvo, inače najvažnije takmičenje u godini. Zdravstveni bilans nam nije dozvolio da nastupimo u još brojnijem i jačem sastavu, pa će tako ove godine ostati bez učešća na prvenstvu nekoliko prošlogodišnjih osvajača medalja. Veoma smo zadovoljni ostvarenim rezultatima i na nama je da se sada što bolje pripremimo za prvenstvo Srbije. Narednog vikenda nastupamo u Čačku na „Kupu mladosti“ i to će nam biti poslednja provera pred državno prvenstvo - rekao je Đorđe Petrović, trener KK Milanovac.

foto: KK Milanovac

Šampioni uže Srbije postali su Ružica Petrović (poletarke 2011. godište i mlađe, E klasa), Petar Petrović u apsolutnoj kategoriji (poletarci 2011. godište i mlađi), Petar Petrović u D klasi (poletarci 2011. godište i mlađi), Nemanja Milinković (poletarci 2010. godište, D klasa) i Mihailo Popović (muške nade 2006. godište, D klasa) osvojivši zlatna odličja.

Srebrne medalje osvojili su Sunčica Milinković (poletarke 2011. godište, E klasa), Jelisaveta Ponjavić (pionirke 2008. godište, E klasa) i kata tim poletaraca u apsolutnoj kategoriji u sastavu Ružica Petrović, Petar Petrović i Nemanja Milinković.

Bronzane medalje su osvojili Miloš Dabižljević (poletarci 2010. godište, E klasa) i Mihailo Simović (muške nade 2007. godište, E klasa). Po jednu pobedu su ostvarili Petar Banović i Bogdan Strugarević koji su zaustavljeni u drugom krugu, ali nisu imali priliku za repasaž. Repasažni meč u direktnoj borbi za treće mesto imao je Nikola Ljujić, ali je tesnim rezultatom od 2:1 ostao bez bronze. Solidan nastup imao je i Jovan Milojević, koji je zaustavljen već u prvom kolu.

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)