I Milanovčani trčali na 32. Beogradskom maratonu

I Milanovčani trčali na 32. Beogradskom maratonu foto: privatna arhiva

Oko dvadesetak Milanovčana je učestvovalo na 32. Beogradskkom maratonu, neki su trčali trku zadovoljstva, neki polumaraton, a neki maraton. 

Na Beogradski maraton, 32. po redu, koji je počeo danas u 10 časova ispred crkve Svetog Marka trčalo je oko 8.000 učesnika. Trka zadovoljstva počela pet minuta kasnije, uz učešće oko 20.000 ljudi.

foto:privatna arhiva

Neki od Milanovčana, koji su učestvovali na današnjem Beorgadskom maratonu, kažu da im je današnja trka, dobra priprema za maraton 23. juna, koji ih učekuje u Brazilu, u Rio de Janeiro.

Događaj je završen kada je počela Trka zadovoljstva u kojoj su učestvovali sportisti i sportistkinje sa invaliditetom, naši gosti, zaposleni u instituciji poverenika i mnogi drugi gradjani koji su im pružili podršku.

Kenijski atletičari osvojili su prva tri mesta na današnjem 32. Beogradskom maratonu, a pobedio je Ajzak Kiprop Ruto. Kiprop je pobedio rezultatom dva sata, 16 minuta i 54 sekunde. Drugo mesto zauzeo je Vinsent Kiplgat Kiptu rezultatom 2:19,29, a treći je bio Benson Kimutai Čeriot sa 2:24,50.

Kenijska atletičarka Džudit Džeptum Korir pobedila je danas na 32. Beogradskom maratonu. Korir je pobedila rezultatom dva sata, 45 minuta, 04 sekunde.Drugo mesto zauzela je njena sunarodnica Rosina Džepkosgei Kiboino sa 2:46,09. Treće mesto zauzela se srpska atletičarka Nevena Jovanović rezultatom 3:00,37.

 

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(8 glasova)
Go to top