Dva zlata na „Dunav kupu“ za KK „Milanovac“

Dva zlata na „Dunav kupu“ za KK „Milanovac“ foto: KK Milanovac

U Beočinu je održan međunarodni karate turnir „Dunav kup“, inače jedan od tri trofeja Srbije, koji pored prvenstva i kupa države imaju bodovni karakter za ulazak u reprezentaciju. Na turniru je učestvovalo preko 600 takmičara iz oko 100 klubova iz Rumunije, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Karate klub „Milanovac“ je na ovom turniru učestvovao takmičivši se u dve kategorije u katama. Karatisti „Milanovca“ u obe kategorije osvojili su zlatne medalje.

Pojedinačno je nastupao Petar Petrović u kategoriji „Poletarci 2011. godište i mlađi, apsolutni nivo“, koji je odneo pobede u tri veoma teška meča i na taj način osvojio zlato.

Petar Petrović

Zlatnu medalju osvojio je i kata tim poletaraca u sastavu Petar Petrović, Nemanja Milinković i Viktor Rajić.

- Ova tri takmičara su u ime našeg kluba u ove dve kategorije glavni konkurenti za izbor za ulazak u reprezentaciju. Posle ovog uspeha, kao i prethodnih rezultata sa kupa i prvenstva države, kao i „Zlatnog pojasa“ gde smo u ovim kategorijama osvojili zlatne medalje, ovih dana očekujemo i potvrdu selektora i poziv na balkansko prvenstvo koje se održava krajem meseca u Banjaluci -  rekao je Đorđe Petrović, trener KK Milanovac.

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)
Go to top