Ognjen i Dunja u reprezentaciji Srbije

Ognjen i Dunja u reprezentaciji Srbije foto: KK Do Kan

Jedan od tri najveća turnira u Srbiji "Dunav Kup - Novi Sad open" održan je u nedelju u sportskoj hali u Beočinu. U konkurenciji od preko 600 takmičara iz nekoliko zemalja iz okruženja takmičilo se i četvoro pozvanih kandidata za reprezentaciju iz KK "Do Kan". Svoje mesto u mladoj reprezentaciji Srbije za predstojeću "Dečiju Balkanijadu" koja će biti održana krajem maja i početkom juna u Banjaluci pokušali su da izbore: u borbama Ognjen Sretenović (pioniri -50kg) i Dunja Jovović (nade -45kg), a u katama Sara Pesić (pionirke 2008) i Tara Grbović (nade 2006).

- Šampion Srbije u ovoj sezoni Ognjen Sretenović osvajanjem bronzane medalje potvrdio je svoj kvalitet i "zacementirao" svoje mesto među izabranim reprezentativcima, a veliko iznenađenje je, nakon nešto lošijeg početka sezone, priredila i Dunja Jovović koja je takođe bronzanom medaljom uspela da se nametne selektoru i tako se nađe na spisku putnika u Banjaluku - rekao je Dragiša Sretenović, trener KK DoKan.

Tara Grbović je odličnim nastupima stigla do srebrnog odličja dok je Sara Pesić osvojila 5.mesto što im nažalost nije bilo dovoljno za ulazak u mladu reprezentaciju Srbije.

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)
Go to top