Sedam medalja na „Roda kupu“ za KK „Milanovac“

Sedam medalja na „Roda kupu“ za KK „Milanovac“ foto: KK Milanovac

U hali sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu održan međunarodni karate turnir „Roda kup“ na kojem je učestvovalo oko 820 takmičara iz 89 klubova iz nekoliko zemalja regiona. Na ovom, veoma kvalitetnom, turniru koji je mnogim takmičarima bio poslednja provera pred balkansko prvenstvo, karatisti „Milanovca“ nastupili su sa svojih deset takmičara u isto toliko kategorija.„Milanovčani“ su i na ovom turniru bili veoma uspešni i osvojili 7 medalja i to 4 zlatne, 1 srebrnu i 2 bronzane. 

foto: KK Milanovac

Zlatne medalje u katama su osvojili Ružica Petrović (poletarke 2011. godište i mlađe, apsolutna kategorija), koja je redom pobeđivala godinu dana starije protivnice i uspela da osvoji pobednički pehar, Petar Petrović (poletarci 2011. godište i mlađi, apsolutna kategorija), koji je u tri izuzetna meča pokazao da se nalazi u dobroj formi pred balkanski šampionat, Mihailo Simović (muške nade 2007. godište, klasa E) i kata tim poletaraca u sastavu Petar Petrović, Nemanja Milinković i Viktor Rajić, koji će u ovom sastavu predstavljati reprezentaciju Srbijena predstojećoj Balkanijadi.

Osvajač srebrne medalje u katama je Nemanja Milinković (poletarci 2010. godište, klasa D), koji je posle tri ubedljive pobede, zbog manjeg disbalansa u finalu za malo ostao bez zlatne medalje.

Bronzane medalje su osvojili Pavle Kočović (poletarci 2010. godište, klasa E) u katama i Bogdan Strugarević (pioniri 2009. godište, -40 kg), koji je osvojio svoju prvu medalju u borbama.

foto: KK Milanovac

Odlične nastupe su imali i Sunčica Milinković, koja je posle izvrsnog starta i pobede od 3:0 zaustavljena u četvrtfinalu za jednu zastavicu, Andrija Tešić, kome je ovo bilo tek drugo takmičenje i Jelisaveta Ponjavić, koja je već u prvom kolu naletela na najbolju takmičarku u toj kategoriji.

Ovo je bila jedna od poslednjih provera za Petra Petrovića, kao i za kata tim poletaraca, koji će u ime reprezentacije Srbije nastupiti na balkanskom prvenstvu u Banjaluci.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)
Go to top