Lunjevica podigla pehar, za Backovac i dalje neizvesno

Lunjevica podigla pehar, za Backovac i dalje neizvesno foto:gminfo.rs

Lunjevica – Backovac UTD 3:1 (0:1)

Novi član Zapadnomoravske fudbalske zone je milanovačka Lunjevica; no to je bilo poznato i pre jučerašnjeg pretposlednjeg kola Okružne moravske lige u kojem su dočekali sugrađane iz Backovac UTD-a.

Pehar za osvojeno prvo mesto Okruga pred početak meča uručio im je predsednik Fudbalskog saveza MO, Draško Bošković.

foto: V. Popović, gminfo.rs

Za Backovac, međutim, ishod ove utakmice bio je daleko od nevažnog. Potrebna im je bila pobeda, ili makar bod, kako bi uspešno priveli kraju borbu za opstanak.

Takav motiv u potpunosti su uspeli da pretoče u igru kakvu su prikazali u prvom poluvremenu. Iako će se upamtiti podjednak broj izglednih šansi na obe strane, Backovac je bio borbeniji, konkretniji, više nego odličan u defanzivi i najzad precizan iz šanse u 28. minutu kada mrežu Lunjevice trese Pavićević.

foto: V. Popović, gminfo.rs

foto: V. Popović, gminfo.rs

Sve do odmora nije se moglo reći da postoji razlika između ubedljivog šampiona i kluba u zoni ispadanja. Backovac je čak mogao otići na pauzu i sa većom prednošću. Ali zašto ova dva gradska rivala ipak deli 37 bodova, pokazalo je drugo poluvreme kada boljom fizičkom spremom, uigranošću i hladnom glavom Lunjevica brzo počinje da dominira.

Kvalitet i srčanost Backovca iz prvog dela meča morali su da ustupe mesto zamoru i sve težoj transformaciji ka napadu, pa tako i prodornim napadima šampiona, koji daju rezultat u 67. minutu.

Bio je to prvi gol Mikića koji, uprkos izvanrednoj partiji golmana gostiju, uspeva još da postigne pogodak najpre u 90. minutu, a potom i u trominutnoj nadoknadi za konačnih: Lunjevica – Backovac UTD 3:1.

 foto: V. Popović, gminfo.rs

Gosti u ovom susretu nisu mogli da računaju na Nikodinovića i Ljušića, ali su imali fantastičnu podršku navijača. S druge strane, Lunjevici nije igrao jedan od najvažnijih prvotimaca, Peralović. Lunjevčani su zasluženo slavili pred poslednje kolo, dok Backovac ima imperativ pobede u definitivno poslednjoj šansi za opstanak.

U nedelju će pokušati da je izbore protiv Ozrema, ekipe na čijoj travi su i sami domaćini, pa se zato još ne zna da li će se i na kom neutralnom terenu ova utakmica igrati.

Ozrem Backovcu beži tri boda, i takođe želi opstanak, ali će se Milanovčani u slučaju pobede računati kao bolji, jer je međusobni skor na njihovoj strani (bilo je 1:3 za UTD u prvom delu sezone).

 

Miloš Mijatović, gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(7 glasova)
Go to top