Održan četvrti karate turnir "Trofej Gornji Milanovac"

Održan četvrti karate turnir "Trofej Gornji Milanovac" foto_ KK Do Kan

Četvrti po redu karate turnir "Trofej Gornji Milanovac" održan je u sportskoj hali Breza uz učešće nešto manje od 250 sportista iz 30 klubova. Po prvi put na turniru nastupala i ekipa iz KK "Potoci" - Pljevlja, što je ovom, po opštoj oceni uspešno organizovanom turniru, dalo međunarodni karakter.

foto: KK Do Kan

U takmičarskom delu, u generalnom plasmanu najuspešniji je bio KK "Do Kan" koji, kao pravi domaćin, nije želeo da učestvuje u raspodeli nagrada, tako da je prvo mesto pripalo KK "Milanovac" iz G. Milanovca, drugo mesto zauzeo je KKS"Borac" iz Čačka, a treće KK"Roda" iz Beograda.

Za najuspešnije takmičare na turniru proglašeni su Ivan Milovanović - KK "Do Kan" i Krstina Jovanović - KKS"Borac". Za najuspešnije mlade takmičare izabrani su Petar Petrović, Kk"Milanovac" i Sava Jovanović, KKS "Borac". Pehar za svoj nastup na otvaranju turnira dobio je i David Hušić, kao i najmlađa učesnica turnira Teodora Ivanović oboje članovi kluba domaćina.

- Zahvaljujući glavnom pokrovitelju opštini Gornji Milanovac, kao i donatorima turnira Kompaniji "Takovo", "Swisslion" i "Snowlion", organizator ovog, sada već nadaleko prepoznatljivog turnira, KK "Do Kan" je još jednom uspeo da bude odličan domaćin i da svim učesnicima, pored sjajnih uslova za takmičenje, obezbedi i slatke pakete koji su zaokružili jedan zaista lep događaj u našem gradu - kazao je Dragiša Sretenović, direktor i trener KK Do Kan.

Turnir je svečano otvorio predsednik Karate Federacije Srbije Slavoljub Piper, koji je ovom prilikom pohvalio organizatora koji je iznedrio veliki broj reprezentativaca Srbije, kao i direktora kluba Dragišu Sretenovića, kao jednog od najboljih karate sudija u Srbiji.

Slađana Nikolić i foto: KK Do Kan

Predsednica KK "Do Kan" Slađana Nikolić uručila je predsedniku KFS prigoodan poklon, a Petru Petroviću, osvajaču zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu u Banja Luci, poklon u ime organizatora uručio je Dragiša Sretenović, direktor kluba.

Petar Petrović i Dragiša Sretenović, foto: KK Do Kan

Ovim turnirom zatvara se još jedna uspešna sezona KK "Do Kan", a nakon kratke pauze i odmora, krenuće se na letnje pripreme za nove izazove koji kreću već od septembra.

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)
Go to top