DAN FK Metalac - Leontijević: Metalac vratiti Milanovčanima

DAN FK Metalac - Leontijević: Metalac vratiti Milanovčanima foto: V.P. gminfo.rs

Fudbalski klub Metalac od ove godine, svakog 12. juna, slaviće svoj rođendan. (Osnovan je 12. juna 1961.) Povodom obeležavanja dana osnivanja kluba javila se ideja da taj datum bude godišnja „svetkovina“ plavih na kojoj će predstavljati klub u takmičarskoj godini koja je iza njih.

FK Metalac je obeležio svoj dan dodelom nagrada i potpisivanjem novih ugovora koje će ubuduće dodeljivati svake godine, uz specifične laureate koji će se vremenom pojavljivati. Potpisana su tri profesionalna i četiri stipendijska ugovora i dodeljeno je 15 diploma.

Leontijević: "Metalac vratiti Milanovčanima", foto: V.P. gminfo.rs

Sportski direktor FK Metalac, Bojan Leontijević, rekao je da se na inicijativu trenera došlo do ideje za proslavu dana FK Metalac i da je ovaj dan posvećen omladinskoj školi i najmlađim selekcijama tog kluba.

- Cilj je, u skladu sa strategijom kluba, da se Metalac vrati Milanovčanima. Da u dogledno vreme, na našem glavnom stadionu, u igri prvog tima, gledamo što više Milanovčana. Da bi došli do toga neophodno je da se okrenemo školi, da je omasovimo, da radimo što kvalitetnje kao i da u dogledno vreme ostvarimo taj svoj zacrtani cilj - kazao je Leontijević.

Prema njegovim rečima, ideja je da na Dan FK Metalca 12. jun, se osvrnu na godinu unazad. Cilj „Dana FK Metalac“ je, prvenstveno, upoznavanje šire javnosti sa dešavanjima u klubu, prezentacija najuspešnijih članova kluba, obaveza nagrađenih da budu još bolji u godinama koje slede, a ostalima motiv. 

foto: gminfo.rs

Leontijević je istakao da dodeljene nagrade su u skladu sa vrednostima za koje se FK Metalac zalaže i radnim ambijentom koji neguje. On je naglasio da su nagrađeni pojedinci prvi među jednakima.

Leontijević ističe da u prvom planu su napredovanje pojedinca kao posledica vrednog i predanog rada, takmičarski rezultat pojedinca ostvaren u prethodnoj godini (reprezentativac, strelac…), promovisanje stipendista kluba, istaknut rezultat u školskim aktivnostima, dugogodišnji staž u klubu trenera ili igrača (nagrada za vrednost, odanost…).

Nešković: "Promene u klubu vidljive i usmerene ka boljitku", foto: V.P. gminfo.rs

Predsednik kluba Rajko Nešković izjavio je da su promene u klubu vidljive i da su usmerene ka boljitku FK Metalac. Pohvalio je rad omladinskih škola kluba i izrazio nadu da će sve više „omladinaca“ u vremenu pred nama činiti okosnicu prvog tima.

FK Metalac osnovan je 1961. godine. Prvobitno se zvao FK Radnik, ali je po završetku sezone 1964/65 promenio ime u FK Metalac. 2012. godine izgrađen je novi stadion FK Metalac, na kome klub i danas igra. Klub je trenutno član Prve lige Srbije.

Leontijević: "Nagrađeni pojedinci prvi među jednakima," foto: gminfo.rs

Diploma „Trener za primer u 2018/2019“ – Gojak Bojan, foto: gminfo.rs

Diploma „20 godina vernosti Klubu“ – Milan Radošević, foto: gminfo.rs

Nagrađeni pojedinci FK Metalac u sezoni 2018/19 

Seniorska ekipa: Diploma „Najbolji strelac sezone 2018/2019“ – Igor Savić (8 golova)

Omladinci: Potpisivanje profesionalnog ugovora: Ilija Petrović, Ilija Milićević, David Milinković

Kadeti: Potpisivanje stipendijskog ugovora: Milovanović Veljko, Milovanović Dušan, Savković Stefan

Pioniri:

Potpisivanje stipendijskog ugovora: Luković Ognjen
Diploma „Fudbaler za primer u 2018/2019“ – Danilo Milićević (Vukovac, najredovniji na treningu, uspeh na takmičenjima u školi)

Petlići:

Diploma „Umetnik u kopačkama u 2018/2019“ – Kecović Jovan (pored uspeha na travnatom terenu, nagrađivan kao autor slike „Čardak ni na nebu ni na zemlji“)
Diploma „Najviše napredovao u 2018/2019“ – Balšić Veljko

Predpetlići:

Diploma – „Igrač za primer u 2018/2019“ – Nešović Dimitrije
Diploma „Najviše napredovao u 2018/2019“ – Jelisijević Veljko

Selekcija 2008:

Diploma „Najbolji igrač u 2018/2019“ – Nikola Lazarević
Diploma „Najuporniji u 2018/2019“ – Bogdan Lukić

Selekcija 2009:

Diploma „Najviše napredovao u 2018/2019“ – Jakov Marić

Selekcija 2010:

Diploma „Igrač za primer u 2018/2019“ – Uroš Damnjanović
Diploma „U svemu odličan u 2018/2019“ – Gačić Marko

Trenerski tim:

Diploma „20 godina vernosti Klubu“ – Milan Radošević
Diploma „Trener za primer u 2018/2019“ – Gojak Bojan

 

 V. Popović, gminfo.rs

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(6 glasova)
Go to top