Naša Jelena, div žena - Treći dan Trke divova (FOTO)

Naša Jelena, div žena - Treći dan Trke divova (FOTO) foto: UTS produkcija

KO SME TAJ I MOŽE

Jelena Filipović, trči već treći dan najdužu i najtežu trka na svetu, TRKU DIVOVA u Alpima. Trka izdržljivosti je 356 kilimetara sa 27.000m uspona i neophodno je za 150 sati (više od šest dana) preći tačno trasiranu rutu po Alpima.

Trka je počela u nedelju 8. septembra, tačno u podne. Jelena i Dalibor Daničić koji, takođe, trči TRKU DIVOVA, iz Ultra Trkača Srbija, se nadaju da će je završiti u petak, pre limita koji je u subotu, ako sve bude teklo po planu.

 

foto: UTS produkcija

- Sad je 2.24 sata ujutru. Od početka trke spavala sam ukupno 1h, a prešla 178 kilometara. Trka divova rešila je da me suoči sa svim mojim strahovima od hladnoće. Već drugog sata trke sneg, prve noći vetar, druge noći led, dva puta voda mi se ledila u flašici. Kažu nikad nije tako bilo hladno i da je uvek bilo tople vode za tuširanje ali, eto, baš sad nema. Eto, valjda Tor des Geants ne zna da mi Srbi umemo da se zainatimo. Da se ne lažemo, ova trka ne zahteva samo fizičku, već više psihološku, mentalnu i emotivnu snagu i stabilnost. Jure me sa kamerom na svakom odmoru. To mi teže bude od jurcanja po planini. Evo, ovoliko od mene za GMinfo i Vaše čitaoce, koliko sam mogla da se skoncentrišem dok čekam da se Dalibor odmori pa da nastavimo u ledenu noć - rekla je Jelena Filipović za GMinfo portal.

Da podsetimo, „Trka divova” se održava u severozapadnoj Italiji. Vremenski limit trke je 150 sati i obično polovina takmičara ne stigne do cilja. Staza prolazi ispod pet najljepših vrhova Centralnih Alpa viših od 4.000 m (Mont Blanc, Gran Paradiso, Monte Rosa, Matterhorn & Gran Combine).

foto: UTS produkcija

Na ovom divnom i teškom putešestviju, svojevrsnom hodošašću, ekipa “Ultra trkač Srbija” snima materijal koji će u skorije vreme biti pretočen u dokumentarni film o pomalo neobičnoj avanturi sasvim običnih ljudi, kako neki obični ljudi mogu da prevaziđu svoje sopstvene granice i da istrče 356 kilometara na velikim visinama.

foto: UTS produkcija

Start trke, foto: UTS produkcija

Na putu do Alpa, Jeleni su ULTRA podršku pružili sponzori iz Gornjeg Milanovca i Čačka, poput GM Converting, Kafa KRALJICA, Proleter, Metalac, S-group, Spektar, DAM 93, Empass - L, MASS, RP, Napoli picerija, SUN travel i Dunav osiguranje, Prezent parket.

GMinfo portal će se potruditi da Jelenu ispratiti do kraja Trke divova, tj. 356 km i izveštavati vas o njenim pređenim deonicama.

 

 

V. Popović, gminfo.rs

 

Povezani tekst - Jelena spremna za TRKU DIVOVA u Alpima

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(15 glasova)
Go to top