17. Ilindanski plivački maraton sutra u Ovčar Banji

ilustracija ilustracija foto: Anton Aelberts

„Ilindanski plivački maraton“ održaće se sutra u Ovčar Banji po sedamnaesti put. U znak sećanja i zahvalnosti za učešće na petnaest Ilindanskih plivačkih maratona, gde je uvek bio najstariji učesnik, ovogodišnja maratonska trka posvećena je Miloradu Petroviću (1938-2016) i nosiće naziv “Memorijal Milorada Petrovića”

Na programu su dve plivačke trke i to trka zadovoljstva „Borivojeva tabla“ na stazi dugoj 500m i glavna trka „Ilindanski plivački maraton“ na stazi dugoj 2500m.

Prva trka „Borivojeva tabla“ startuje u 12 časova, a glavna maratonska trka startuje u 13 časova od Letnje bašte restorana „Dom“, gde će se obaviti prozivka takmičara.

Zbog promene profila vodotoka Zapadne Morave na delu od Ovčar Banje do restorana „Dom“ (posledica velikih voda 2014 i 2016. godine) organizatori su bili prinuđeni da promene trasu obe trke. Prva trka startuje iz vikend naselja Trbovac, a završava kod visećeg mosta u blizini Letnje bašte restorana „Dom“. Glavna trka na 2500m startuje kod Letnje bašte restorana „Dom“ zatim takmičari plivaju do manastira Nikolje i nazad do polazne tačke.

Takmičenje se boduje u okviru Prvenstva Srbije na otvorenim vodama „SRB OPEN CUP“, a organizatori su Plivački klub „Čačak“, Sportski centar „Mladost“, JU „Turistička organizacija Čačka“ i MZ Ovčar Banja. Maraton se organizuje pod pokroviteljstvom Grada Čačka.

Prijave takmičara za obe trke primaju se u Letnjoj bašti restorana „Dom“ u Ovčar Banji na dan takmičenja od 10 do 11.30 časova.

gminfo.rs/manifestacije.com

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Go to top