Na kampu za instruktore karatea u Vrnjačkoj Banji i KK "Takovo"

Na kampu za instruktore karatea  u Vrnjačkoj Banji i KK "Takovo" foto: KK Takovo

Karate Akademija Srbije jednom godišnje organizuje petodnevni kamp u Vrnjačkoj Banji. Na ovom kampu do 4. avgusta boravi i pet članova KK "Takovo", Aleksandar Ćajić, Bojan Milosavljević, Darko Tošić, Aleksa Dobričić i Nenad Vučićević.

Ovo je prilika, da za pet dana 60-ak instruktora Akademije Srbije, 30-ak učenika takođe iz cele Srbije i gosti, Mike Rice (ENG) i Mona Pfaus (SWE) sa predsednikom Karate Akademije Srbije, Veliborom Dimitrijevićem razmene iskustva i unaprede svoja znanja.

Pred odlazak na seminar instruktori iz inostranstva Mona Pfaus (Švedska) i Mike Rice (Engleska) , na kratko su bili gosti najstarijeg karate kluba u gradu, KK Takovo i ovom prilikom obišli su, novi turističko informacioni centar TO Gornji Milanovac, izložbu posvećenu olimpizmu u Srbiji u muzeju Rudničko-takovskog kraja i kod popularnog "tenka" iskoristili su priliku da se fotografišu na neobičan način.

Mona Pfaus, pozira za fotografiju na milanovačkom "teknu"


Redovan gost Gornjeg Milanovca još od 2011. godine, Mona Pfaus u našem gradu uvek pronađe po neku znamenitost,
-Kao polu Nemicu, a polu Šveđanku istorija me veoma interesuje. Ovaj tenk mi je bio interesantan za poziranje i htela sam da ovekovečim ovaj trenutak. Redovan sam gost Gornjeg Milanovca još od 2011. i svaki put se iznenadim nečim novim. Ovo je predivno mesto i uvek se rado vraćam, izjavila je Pfaus nakon fotografisanja na "tenku", koje je izazivalo pažnju naših sugrađana koji su se zatekli u prolazu.

Gosti, Mona i Mike sa domaćinom Nenadom Vučićević u Muzeju Rudničko-takovskog kraja

Kako Karate Akademija Srbije nije takmičarska organizacija, već škola, ona okuplja instruktore kao pojedince, a ne klubove,
-Akademija kao takva ne okuplja klubove vec instruktore odnosno pojedince sa dugogodišnjim iskustvom, ali i sve nove ili mlade katateke koje interesuje vežbanje karatea kao jedne borilačke veštine. Zadatak Akademije je najviši razvoj karatea i ovaj seminar je samo jedan u nizu koje Akademija organizuje tokom godine u svom redovnom godišnjem planu, rekao nam je Velibor Dimitrijević predsednik Karate Akademije Srbije.

Značaj ovakvih seminara za instruktore KK Takovo je višestruk, kaže za naš portal Nenad Vučićević i dodaje,
-Prateći sensei Dimitrijevića imamo priliku da učimo karate "sa izvora" i da stečeno znanje i iskustvo prenesemo dalje na naše sugrađane, ali najpre na našu decu i omladinu, zaključio je Vučićević.

Karate Akademija Srbije, pored ovog kampa, organizuje i šest vikend seminara godišnje, a Gornji Milanovac i KK "Takovo" su proteklog aprila po jedanaesti put bili domaćini jednog ovakvog seminara.

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)
Go to top