Medalje za učesnike Opštinskog krosa

Medalje za učesnike Opštinskog krosa foto:gminfo.rs

U Velikoj sali Opštine Gornji Milanovac danas je održana svečanost dodele diploma i medalja najuspešnijim učenicima na Opštinskom krosu - Trka „Za srećnije detinjstvo“, održanom 13. oktobra 2017. godine u organizaciji Crvenog krsta. Trka „Za srećnije detinjstvo“ održana je na terenima SD „Takovo“, pod sloganom „Imamo cilj - dođi na start“. Učestvovalo je 400 učesnika iz osnovnih škola i Predškolske ustanove „Sunce“, a 31 učesnik osvojio je jedno od prva tri mesta.

Medalje za učesnike Opštinskog krosa, foto:gminfo.rs

Medalje i priznanja uručili su zamenica predsednika opštine Jadranka Dostanić, u ime Crvenog krsta Gornji Milanovac Nebojša Ivović i Dragoslav Šekularac.

- Tradicionalna trka „Za srećnije detinjstvo“ održana je i ove godine i okupila je veliki broj učesnika, preko četiristotine. Važno je uvek isticati da je ova trka imala pre svega humanitarni karakter, jer ste vi, dragi učesnici, kupovinom nalepnice pomogli deci kojoj je pomoć potrebna. Izuzetno je važno da od malena razvijate i tu humanu stranu svoje ličnosti. Takođe, važno je da ste fizički aktivni jer bavljenje sportom od malena znači zdraviji život. Najbolji među najboljima su danas ovde i drago mi je da sam u prilici da vam uručim medalje. Nastavite da budete humani i da se bavite sportom, jer će jedno sa drugim napraviti od vas dobre ljude, na radost vaših porodica i društva u celini - rekla je zamenica predsednika opštine Jadranka Dostanić i naglasila da će lokalna samouprava nastaviti da podržava akcije Crvenog krsta, kao i do sada.

 

foto:gminfo.rs

Dragoslav Šekularac član UO Crvenog krsta Gornji Milanovac je istako da se nada da će i narednih godina odziv naših najmlađih sugrađana na Opštinskom krosu biti što veći.

- Ono zbog čega smo se danas ovde okupili je da slavimo dan mladih, odnosno zalaganje mladih u sportu i zdravom načinu života. Ove godine smo imalo preko 400 učesnika, nadamo se da će i narednih godina odziv naših najmlađih biti što veći jer je ono što mladima ostaje naša budućnost i na njima treba da počiva – rekao je Dragoslav Šekularac član UO Crvenog krsta Gornji Milanovac i zahvalio se Opštini Gornji Milanovac i milanovačkom Crvenom krstu u dosadašnjem zalaganju u akcijama, vezanim kako za sport tako i za svu omladinu.

- Nadam se da će i škole u Gornjem Milanovcu prepoznati važnost da sva deca, i oni najmlađi, kako i oni stariji u srednjim školama najviše učestvuju i odazivaju se akcijama Crvenog krsta, bile one humanitarnog karaktera, sportskog ili bilo kog drugog. Najmlađim učesnicima posebno čestitam i nadam se da ćete nastaviti da se borite i dalje i da budete uspešni kako u školi tako i u sportu – rekao je Šekularac.

 

gminfo.rs

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Go to top