Održana motorička testiranja dece u KK "Takovo"

Održana motorička testiranja dece u KK "Takovo" foto: V. Soluić

Gost Karate kluba "Takovo" prošle sedmice bio je Nemanja Ivanović iz Jagodine, profesor sporta i fizičkog vaspitanja. Trenutno radi na master naučno istraživačkom radu u koji je uključen i milanovački KK Takovo, a rad se odnosi na motorička testiranja dece u karateu. Saradnja KK Takovo i Nemanje Ivanovića na ovom radu traje više od pola godine.

 

foto:V. Solujić

Pre šest meseci obavljeno je prvo testiranje malih karatista "Takova", a ovih dana radi se novo koje će poslužiti da se uporede podaci i odredi napredak. Takođe Nemanja Ivanović, koji je inače aktuelni nosilac srebrnog odličja u katama na Evropskom prvenstvu i vice šampion u borbama na Evropskom i Svetskom prvenstvu, u master kategoriji, održao je prošle srede, milanovačanima jedan trening.

- Deca su odlična, rezultati su sjajni i to je dokaz da se u KK TAKOVO radi na visokom i kvalitetnom nivou. Inicijalno merenje sam radio pre šest meseci a ovo sada će pokazati da li im je trening ovakvog tipa prijao i odgovarao. Ovim merenjima ne možemo odrediti za koji sport je dete talentovano, ovo nam govori o njihovoj telesnoj kompoziciji, sastavu tela, procentu mišića, masti. Testovima za brzinu, eksplozivnu snagu i koordinaciju određujemo i njihove motoričke karakteristike.

 

foto:V. Solujić

Odabrao sam KK Takovo jer sa sensei Nenadom Vučićevićen sarađujem dugo, od 2005.g. preko akademije sensei Velibora Dimitrijevića - rekao je za naš portal Nemanja Ivanović.

Želja sensei Ivanovića je da po završetku mastera radi upravo ovo čime se i sada bavi, u nekoj školi i sa decom u KK Haiken iz Jagodine, sa KK Takovo se nada da će imati još dosta akcija kako bi pokrenuli omladinu i decu da se bave spotom.

- Činjenica je da nam je omladina u velikom problemu što se tiče fizičke aktivnosti. Radićemo na još ovakvih akcija da decu pokrenemo i okrenemo sportu. Dolaze nam generacije koje odrastaju sedeći za kompjuterom i to stvara dosta problema u fizičkom razvoju deteta, mi zapravo nismo sportska nacija, kako često čujemo u medijima, jer sportska nacija ima sasvim drugačiji pojam i značenje, te razvijene svesti kod naših ljudi ne samo mladih, već i starijih, nemamo i proćiće mnogo vremena da se nešto promeni - rekao je Ivanović i dodao da isključivo ovakvim akcijama i sa što više uključenih faktora, škola, akademija, edukacijom možemo očekivati neku promenu na bolje.

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Go to top