Nastavljaju se uspesi takmičara KK DO KAN

Nastavljaju se uspesi takmičara KK DO KAN foto: KK "Do Kan"

Takmičari karate kluba "Do Kan" su proteklog vikenda, učestvovali na dva turnira i, više nego uspešno, završili takmičenja u ovoj kalendarskoj godini.

Veljko Petrović, Stefan Uzunović i Ivan Milovanović su, kao članovi Karate reprezentacije Srbije učestvovali na 45. Međunarodnom karate turniru "Trbovlje open 2017" koji je održan u subotu, 3. decembra, u Trbovlju, u Sloveniji.

- U izuzetno jakoj konkurenciji, Veljko Petrović (nade -45kg), Stefan Uzunović (kadeti -52kg) i Ivan Milovanović (juniori -61kg) naši reprezentativci nisu uspeli da prođu dalje od drugog kola, ali stečeno iskustvo u društvu najboljih će im sigurno doprineti u daljem razvoju sportske karijere. Najbolji utisak ostavio je Veljko Petrović kome je kroz repasažne mečeve nakon pobede nad italijanskim reprezentativcom za malo izmakla bronzana medalja- rekao je direktor KK "Do Kan" Dragiša Sretenović.

Dragiša Sretenović i Stefan Uzunović, foto: KK "Do Kan"

Na karete turniru "Trofej Obrenovca" koji je u nedelju, 4.decembra, održan u Obrenovcu, KK "Do Kan" je nastupao sa 13 svojih takmičara koji su, svako u svojoj kategoriji, osvojili neko odličje.

Maksim Matović i Bogdan Milenković, foto: KK "Do Kan"

- Naš klub je predstavnike imao i u katama i u borbama i ovo je bio odličan takmičarski dan. Za kataše je medalje na ovom takmičenju bila "kao ukleta", pa su se Danilo Gojković, Ena Povremović, Sara Pesić, Ognjen Sretenović i Igor Milovanović morali zadovoljiti trećim mestom. Za razliku od njih, naši borci su još jednom prikazali sjajnu formu osvojivši čak pet zlatnih, dve srebrne i jednu bronzanu medalju. Zlatom su se okitili Dunja Jovović, Bogdan Milenković, Iva Glišović, Stefan Uzunović i Ivan Milovanović, srebrno odličje pripalo je Vuku Sretenoviću i Maksimu Matoviću, dok je bronzu osvojio Luka Lukić- istakao je Sretenović i dodao da je, po rezultatima, ovo sigurno bila jedna od najuspešnijih godina u dugoj istoriji milanovačkog karatea.

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Go to top