Milićević: Sutra će biti objavljen konkurs za raspodelu sredstava za sportske organizacije

Srđan Milićević, član opštinskog Veća zadužen za sport i školstvo Srđan Milićević, član opštinskog Veća zadužen za sport i školstvo printscreen youtube kanal TV Telemark

Sutra će biti objavljen prvi konkurs za raspodelu nešto više od 28 miliona dinara iz bužeta opštine Gornji Milanovac namenjenih sportskim organizacijama. Pravo da u skladu sa svojim planovima potražuje novac iz javne kase u Milanovcu ima 66 klubova.

Ukupan iznos je isti kao prošle godine i biće raspoređen u dva navrata: predstojećim konkursom i jednim konkursom sredinom godine. O tome koliko će kome pripasti, odlučuje komisija lokalne samouprave na čijem čelu je Srđan Milićević, član opštinskog Veća zadužen za sport i školstvo, koji je bio gost u emisiji OSVETLJAVANJE TV Telemark.

 - Sve će biti isto kao i prošle godine, tačnije dvadeset osam miliona i sto hiljada dinara je opredeljeno. To je novac koji direktno iz budžeta Opštine opredeljen kao dotacije klubovima koji gravitiraju u opštini Gornji Milanovac. Ove godine napravljen je značajan pomak u samoj dodeli sredstava, možda je prethodne godine imalo sitnih grešaka koje smo pravili ali sada ćemo gledati da ih ispravimo i na što kvalitetniji način da ispratimo samu dodelu, mislim da to i rezultira određenim rezultatima koje su klubovim postizali tokom prethodne godine – rekao je u izjavi za TV Telamark, Srđan Milićević.

On je istakao da je kompletan obrazac već urađen i on se uzima na pisarnici opštine.

- Konkurs će trajati osam dana od dana objavljivanja, komisija će odmah zasedati i pregledati, doneće se rešenje, koje potpisuje predsednik opštine, i klubovi će odmah moći da povlače novac. Pošto je ove godine drugi put da ovo radimo, i njima i nama biće daleko lakše, i brže ćemo da radimo nego prethodne godine – zaključio je Srđan Milićević, član opštinskog Veća zadužen za sport i školstvo.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)
Go to top