Upotrebna dozvola za novoizgrađeni pomoćni teren FK Metalac

Upotrebna dozvola za novoizgrađeni pomoćni teren FK Metalac foto: Sveta Damnjanović

Nakon nedavnog postavljanja veštačke trave na pomoćni teren fudbalskog kluba Metalac, dobijena je i upotrebna dozvola, pa su fudbaleri Metalca i Takova počeli sa sezonskim pripremama na novom milanovačkom fudbalskom terenu, tik do stadiona ,,Metalac”.

Podsetimo, izgradnja terena po projektu Urbanprojekta iz Čačka, počela je u septembru prošle godine. Najveći deo troškova izgradnje snosila je kompanija Metalac, sa uloženih 500 hiljada evra,  FK Takovo ustupio je deo zemljišta u svom vlasništvu, dok je lokalna samouprava obezbedila 160 hiljada evra za kupovinu ostalih potrebnih parcela.

 

Montažne tribine za 300 gledalaca, foto:Sveta Damnjanović

Preko 400 igrača svih selekcija fudbalskih klubova Metala i Takovo treniraće na novoizgrađenom pomoćnom terenu FK Metalac. Kako je većinski finansijer kompanije Metalac FK Takovo pripala su dva prepodnevna i dva popodnevna termina dok je ostatak rezervisan za Metalčeve igrače.

 

 Miloš Kruščić, trener FK Metalca, printscreen youtube TV Telamark

- Metalac je jedan od retkih klubova u sredini koji svoja sredstva ne ulaže i ne baca tek tako. Ovde imamo stadion i pomoćni teren, i to će sve ostati u Milanovcu – rekao je Miloš Kruščić, trener FK Metalca u izjavi za TV Telemark.

Do sada su fudbaleri oba kluba igrali na terenima u okolnim mestima, često neuslovnim pa će novi teren, nadaju se treneri, omogućiti više kvalitetnog  treninga.

 

Miloš Bošković trener FK Takovo, printscreen youtube TV Telemark

- Da nemamo ovaj pomoćni stadion, morali bi da idemo u okolna sela da treniramo, bili bi mokri i blatnjavi. Sada je to sve drugačije, sada su uslovi idealni pa igrači sada imaju volju za trening – kazao je trener FK Takovo, Miloš Bošković.

Upotreban dozvola stigla je pre nekoliko dana, nakon nedavnog postavljanja veštačke trave. Pomoćni teren projektovan je prema važećim propisima.

Prema rečima Dušana Lazića, koordinatora radova kompanije Metalac, teren ima najsavremenije osvetljenje, montažne tribine za 300 gledalaca, a pored drenaže terena urađen je i sistem za hlađenje trave pri visokim temperaturama.

- Teren je 102x64m, jer toliko nam je Fudbalski savez Srbije donirao veštačku travu, a pored toga imao i montazne tribine za 300 gledelaca. Pre neki dan drenaža je položila ispit kada je bila provala oblaka, nakon pet minuta na terenu uopšte nije bilo vode. Uradili smo i zalivni sistem koji ne služi za zalivanje već za hlađenje trave – istakao je Lazić.

 

Pored drenaže terena urađen je i sistem za hlađenje trave pri visokim temperaturama, foto:Sveta Damnjanović

Trenutno se radi na pribavljanju licence kako bi teren pored treninga i domaćih utakmica bio u upotrebi za igranje i međunarodnih utakmica na veštačkoj travi.

Ni ovoga puta nisu zaboravljeni ni najmlađi zaljubljenici u fudbal. Naime, između novog pomoćnog terena i stadiona Metalca obezbeđen je prostor za treniranje najmlađih selekcija.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(6 glasova)
Go to top