GK „Takovski grm“ organizovao seminar iz sportske gimnastike

GK „Takovski grm“ organizovao seminar iz sportske gimnastike foto: GK „Takovski grm“

U organizaciji GK „Takovski grm“ tokom vikenda održan je seminar iz sportske gimnastike, u sali KK „Takovo“. Seminarom je rukovodio profesor sporta i fizičkog vaspitanja Dragan Bajić iz Kraljeva. Na seminaru je učestovovalo 20 najiskusnijih članova GK „Takovski grm“ sa trenerima, a u radu su pomogle i tri starije i iskusnije takmičarke DFV „Partizan“, koje si demonstrirale svu lepotu, ali i težinu gimnastike.

Teme seminara su bile „Uvod u osnovne i pripremne gimnastičke vežbe“ i „Vežbe takmičarskog C progama Gimnastičkog saveza Srbije za uzrast od prvog do osmog razreda“.

- Cilj seminara je da se uspostavi tehnička saradnja sa DFV „Partizan“, kao društvom sa najvećim iskustvom po pitanju gimnastike u regionu, ali i šire. Ideja je da uz stručnu pomoć i vođstvo pokušamo da milanovačkoj deci omogućimo adekvatan tretman i pristup u treningu koji bi kasnije trebao da dovede i do konkretnih takmičarskih rezultata. Profesor Bajić je ocenio seminar odličnom ocenom i naglasio koliko je gimnastika bitna kao bazični sport i pre svega sport za preventivu deformiteta kičme kod dece školskog uzrasta, ali i saradnju koja je uspostavljena sa GM „Takovski grm“ iz Milanovca, kao i buduću saradnju. Po tom pitanju je rekao da se očekuju još češća ovakva druženja, ali i učešće milanovačkog kluba na narednom takmičenju u Kraljevu u maju - trenera Filip Dragojević. 

 

foto:GK “Takovski grm“

Iz GK “Takovski grm“ poručuju da je ovo veliki podstrek za dalji rad u klubu i da su dobili odlične materijale i građu za uvežbavanje u narednom periodu.Takođe, naglašavaju koliko se upornost i trud isplati kod dece.

- Naša deca i članovi zajedno sa nama vežbaju preko dve godine i toliko su uporni u tome, iako je trebalo čak dve godine kako bi izašli na prvi javni nastup i takmičenje. Pored toga što je gimnastika teška za vežbanje i postoje i određene mogućnosti za povrede, ako se ne radi pažljivo i uz stručni nadzor. Mi smo uspeli da uznesemo gimnastiku u našem gradu i očekujemo podršku javnosti u daljem radu - rekao nam je jedan od trenera profesor sporta Filip Dragojević. 

Milanovački gimnastički klub je mlad i postoji svega dve pune godine i uspeo je da izvede prve takmičare na sportsku scenu. Takmičenje održano u Kraljevu pre dve nedelje je bilo pravi povod da se ovakva saradnja dogovori i da se angažuju dodatni napori kako bi se i gimnastika u Milanovcu podigla na viši nivo i usmerila na pravi kolosek.

 

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Go to top