Karatisti „Milanovca“ ostvarili odličan rezultat osvojivši osam medalja

U sportskoj hali „Mladost“ u Atenici, u nedelju 11. marta, održano je prvenstvo regiona Karate saveza uže Srbije za poletarce, pionire i nade. Na takmičenju je učestvovalo oko 700 takmičara iz 59 klubova našeg regiona. Ovo je ujedno bilo i kvalifikaciono takmičenje za prvenstvo Srbije koje će se održati krajem meseca u Somboru.

Karate klub „Milanovac“ učestvovao je sa svojih deset takmičara u dvanaest nastupa, koji su se takmičili u katama. Karatisti „Milanovca“ ostvarili su odličan rezultat osvojivši ukupno osam medalja i to četiri zlatne, jednu srebrnu i tri bronzane. 

Šampioni uže Srbije postali su Petar Petrović u apsolutnoj kategoriji (poletarci 2010. godište i mlađi), Nemanja Milinković u D klasi (poletarci 2010. godište i mlađi), Stefan Dmitrović u D klasi (muške nade 2006. godište) i kata tim poletaraca u apsolutnoj kategoriji u sastavu Petar Petrović, Nemanja Milinković i Bogdan Strugarević, osvojivši zlatna odličja. Srebrnu medalju osvojio je Bogdan Strugarević u D klasi (poletarci 2009. godište), a bronzane medalje su osvojili Petar Petrović u D klasi (poletarci 2010 godište i mlađi), David Pavlović u D klasi (pioniri 2007. godište) i Mihailo Simović u E klasi (pioniri 2007. godište).

Odlične nastupe, ali manjak sportske sreće su imali Petar Banović, Ognjen Milinković, Jovan Milojević i Đorđe Milojević, kojima se u jakoj konkurenciji u svojim kategorijama zaista ne može ništa zameriti.

- Ovo je inače najbitnije i najmasovnije takmičenje u regionu koje osvajače medalja u katama vodi naprvenstvo Srbije, najvažnije takmičenje u godini. Veoma mi je žao što iz tehničkih razloga naša ekipa nije mogla da nastupi u većem sastavu, jer sam sasvim siguran da bi pored ostvarenog rezultata imali osiguranih još, barem pet medalja. Ono što bih posebno istakao i pohvalio je odnos naših takmičara prema ovom takmičenju, gde su svi do jednog bili na visini svojih zadataka, dajući svako svoj maksimum. Izuzetno smo zadovoljni ostvarenim rezultatom, koji nas obavezuje da u narednom periodu budemo još vredniji i bolji. Istog dana, u večernjim satima, u našem klubu je održano polaganje za viša učenička zvanja za jedan deo članova, na kome su svi naši karatisti bili više nego uspešni, a predsednik ispitne komisije bio je Slavoljub Piper, predsednik Karate federacije Srbije, koji je posebno pohvalio rad našeg kluba, kao i rezultate koje naš klub ostvaruje. Vraćamo se svojim treninzima na kojima ćemo pokušati da se što bolje pripremimo za državno prvenstvo, a poslednja provera nas očekuje sledećeg vikenda na „Kupu mladosti“ u Čačku - rekao je Đorđe Petrović, trener KK "Milanovac".

 

gminfo.rs

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(5 glasova)
Go to top