Milanovčani na atletskom takmičenju u Čačku

U organizaciji Školice sporta Kasper iz Čačka, u subotu 14. aprila, u Čačku, na atletskoj stazi, odžano je takmičenje za mladje kategorije u atletici. Učestvovalo je oko 80 mališana uzrasta od 4 do 9 godina, iz našeg grada učestvovali predstavnici SRK Sportić, Gimnastički klub "Takovski grm" i Karate klub "Takovo". 

 

 

Takmičenje se odvijalo u sledecim disciplinama: trka na 50 m, trka na 100 m i trka na 400m, zatim bacanje medicinke u dalj i skok iz zaleta u dalj. Najuspešniji su bili Luka Djordjević, Vukan Dinić, Aleksa Ristović i Vanja Kokić.

Nenad Vučićević koordinator projekta "U zdravom telu zdrav duh" kaže da je ovo je bila sjajna prilika za mališane da provedu vreme na otvorenom prostoru kao i da se bave kraljicom sportova-atletikom.

- Atletika je bazni sport tako da nam je to bila idealna prilika da uključimo decu iz tri različita kluba (sportić, gimnastika i karate) koji se bave različitim sportovima, da im skrenemo pažnju koliko su atletske discipline važne. Mi našim radom i delovanjem pokušavamo da razvijemo svest kod dece i ljudi ka tome koliko je fizička aktivnost bitna i to radimo tako što nalazimo zajedničke imenioce za više različitih sportova i nalazimo način da ih povežemo. Takodje, naglašavamo koliko je u razvoju bitno raditi na razvoju baznih sportova (atletika, gimnastika, plivanje i karate). Ovakav vid druženja i manifestacija je odličan primer kako je sve to moguće i nastavićemo dalje u tom smislu, tako da ćemo u maju mesecu organizovati u Milanovcu ovakav jedan dogadjaj - rekao je Vučićević i dodao da sledećeg vikenda na Beogradskom maratonu će imati učesnike u trci zadovoljstva i u polumaratonu.

 

 

 

 

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(4 glasova)
Go to top