Vučićević: Budućnost milanovačkog karatea u zajedničkom organizovanju manifestacija

Vučićević: Budućnost milanovačkog karatea u zajedničkom organizovanju manifestacija foto:privatna arhiva

Proteklog vikenda završeno je 53. Evropsko prvenstvo za seniore u Novom Sadu na kojem je učestovalo 666 takmičara iz 51 zemlje. Muška karate selekcija Srbije osvojila je bronzanu medalju, pošto je u meču za treće mesto u ekipnoj konkurenciji savladala Azerbejdžan 3:0.

Stefan Joksić iz Čačka osvojio je srebro u borbama, u kategoriji do 67 kilograma.  Međutim, na ovom prvenstvu nije bilo učesnika iz milanovačkih karate klubova.

Naš sugrađanin, Nenad Vučićević iz KK TAkovo, pratio je prvenstvo i istakao je da je Evropsko prvenstvo bila prava prilika da se analizira stanje milanovačkog karatea.

- Bio sam sa svojim timom u Novom Sadu sa namerom da procenimo kvalitet takmičenja i takmičara. Govorim u ime najstarijeg i najtrofejnijeg kluba u gradu - KK Takovo, i sam sam dugo godina bio reprezentativac, državni prvak pa čak i osvajač evropske medalje. U karateu sam 32 godine. To mi daje za pravo da komentarišem i stanje u milnovačkom karateu koje ima dosta nedostataka, jer mene najviše interesuje šta mi možemo da uradimo sa našom decom - rekao je Vučićević i dodao:

 

foto:privatna arhiva

-Mi imamo tri karate kluba u gradu ali nismo imali predstavnika na ovom prvenstvu. Milanovac ima dosta dece koja se bave karateom ali najviše mlađeg školskog uzrasta, ali nam nedostaje jedna jaka seniorska ekipa koju za sada samo ima KK Takovo. Zato se mora pod hitno napraviti jedan dogovor između milanovačkih klubova, kako bi radili u interesu dece, koji moraju imati neku zajedničku platformu daljeg razvoja karatea u Milanovcu. U tom smislu iniciraću takav sastanak sa predstavnicima klubova ali i sa lokalnim vlastima kako bi se našlo rešenje za ovakve probleme i kako bi smo u buduće bili konkurentni sa klubovima iz okruženja. Ovom prilikom bih čestitao Stefanu Joksiću iz Čačka koji je osvoji srebrnu medalju na ovom prvenstvu i ovom prilikom pozivam klubove na buduću saradnju koja mora da se zasniva na zajedničkom organizovanju karate manifestacija za omasovljenje ovog sporta kao i više gradskih otvorenih turnira kako bi deca sticala što više iskustva - zaključio je Nenad Vučićević iz KK Takovo.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)
Go to top