Život

Jovan Tomović, nekadašnji direktor PIK "Takova" nedavno je posetio Italiju gde je bio gost čuvene porodice Gandola koja ima licencu za čuveni "Pikov krem" i danas ga proizvodi.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Tužna sudbina familija Lazović i Drobnjak i časno sticanih poseda pod Rudnikom

Prvi put oduzeta 50-ih godina, a ono što im je vraćeno od nje drugi put, za Koridor 11

Listajući tužno čudom sačuvane tapije o žuljevito, zakonito stečenoj basnoslovnoj imovini svojih predaka po očinskoj i majčinskoj „lozi“, dvaput otimanoj – prvi put pedesetih godina od vlasti KPJ, drugi nakon povratka jednog njenog dela restitucijom ali opet uzetom i upropašćenom za gradnju Koridora 11 – sestre Ankica (51) i Slavica (50) Lazović u Gornjem Milanovcu ne plaču javno. Ponosite su, uprkos teškim nepravdama iz prošlog veka i naših dana, te mučnom upornom traženju pravde.

Ova dupla otimačka sudbina istih poseda retkost je i u Srbiji, gusto načičkanoj bespravnim oduzimanjem imovine od strane državnih „čičaka“ tokom više od pola veka.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter


IRONIJA SUDBINE BEGUNCA OD RATA

Iako je bežao od rata, Momčilo Janković sa Savezničkom vojnom misijom otišao u SAD gde mu se gubi trag

IRONIJA sudbine begunca od rata – to je, u najkraćem, misterija Momčila Jankovića (rođen 1921. u Pranjanima, pod Ravnom Gorom) netragom nestalog u Americi posle Drugog svetskog rata. Za sudbinom Momčila, svog rođenog ujaka, Nenad Vlašković (60) iz Gornjeg Milanovca uz pomoć srpskih emigranata i američkih zvaničnika traga decenijama, uzalud.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Zašto Hose Maksimilijano želi da, kad ode u penziju, preseli se iz glavnog grada Asturije u varošicu Ribadeselja

U Asturiji, španskoj severnoj pokrajini, najveći gradovi su Hihon, Ovijedo (prestonica) i Aviles. Ali kako čitava pokrajina jedva doseže milion žitelja, i najveći među njima, Hihon (Gijon), po našoj proceni, negde je tu „oko Kragujevca“. Hihon i Aviles su na obali Atlantika, Oviedo na pola sata udaljen od okeana. Međutim, ono što je u Asturiji baš ljupko, to su varošice, nijedna veća od, recimo, Gornjeg Milanovca. Bili smo u takvima: Grado, Langreo, Kangas de Narsea, Posada, Arenas de Cabrales...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Dvoipogodišnji Stefan Miladinović iz Niša, sin kolega novinara iz Niša, boluje od malignog tumora mekih tkiva - rabdomiosarkoma (rhabdomyosarcoma) i neophodna mu je novac kako bi lečenje nastavio u inostranstvu.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 3

 

 

 

 

 

 

Go to top