Prijateljstvo porodica Tomović i Gandola

Prijateljstvo koje traje godinama Prijateljstvo koje traje godinama foto: Jovan Tomović

Jovan Tomović, nekadašnji direktor PIK "Takova" nedavno je posetio Italiju gde je bio gost čuvene porodice Gandola koja ima licencu za čuveni "Pikov krem" i danas ga proizvodi.

Koliko godina ima od kada je euro krem stigao u Gornji Milanovac toliko dugo traje i prijateljstvo porodica Gandola i Tomović.

- Već godinama traje moja prepiska sa vlasnikom kompanije "Gandola" Đorđom Gandolom i izvršnim direktorom Cidom Barbutijem koji i u 94. godini obavlja funkciju sa istim žarom kao nekad. U pismu koje mi je nedavno gospodin Barbuti uputio povodom mog interesovanja za proizvodnju euro krema u Crvenki, on kaže: "Dok pišem ovo pismo, ponovo proživljavam vreme duge saradnje, sa dugim i dobrim boravcima u Gornjem Milanovcu, Beogradu, Zagrebu, Dubrovniku, u Poljskoj. Takođe se i ja rado sećam vremena provedenog sa Vama u Jugoslaviji, i u tom sećanju prednjači prijateljstvo koje sam stekao sa Vama"- saznajemo od Jovana Tomovića, nekadašnjeg direktora PIK "Takovo".

Krem "Jaffa" se nedavno u Srbiji pojavio u prodaji, a prozvodi se po Gandolinoj licenci. Nama ostaje sećanje da se euro krem nekada proizvodio u Gornjem Milanovcu i "bio" naš.

 

gminfo.rs
 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(7 glasova)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top