PUB 1859 i SWMF "prete" vrelim svirkama do kraja avgusta

PUB 1859 i SWMF "prete" vrelim svirkama do kraja avgusta foto:fb swmf

Serbia world music festival i PUB 1859 mašinerija ne staje!

I ovog vikenda organizuju svirku. I ne samo ovog već i svakog narednog do kraja avgusta. A za poslednji vikend u ovom mesecu "prete" neviđenim spektaklom... O čemu se radi? 

Zagrevanje počinje ovog vikenda... Subota je dan za DUO F iz Kragujevca. Počinjemo 18. avgusta, od 21 sat kada je zakazan, prvi u nizu, provod za vas i vašu ekipu kod Jera u PUB-u... Spontano, bez kalupa i šablona đuskaće se uz zvuke gitare i vokala domaćeg i stranog rock &roll-a.

Sledeće na spisku su "cure"!

Milanovčani su Gradskim curama iz Beograda, krajem jula pokazali da su odlični domaćini, a "cure" nakon dobrog provode obećale da će ponovo doći. I, evo, već naredne subote (25. avgusta) ispuniće svoje obećanje i ponovo će zasvirati u PUB-u.

Dobra energija, sjajna atmosfera i odlična interakcija sa publikom - to je ono što nas očekuje sa "curama" iz Beograda.


Posebnu pažnju obratite na petak, 31. avgust! SWMF i PUB "zapretili" su nam nesvakidašnjim muzičkim spektaklom, odličnim spojem klasične i savremene muzike.

Zbog toga, ovog, 31. avgusta, odbacite sve svoje planove. Obavezan je check-in kod Jera u Pab-u jer nam u goste dolaze članovi crnogorskog simfonijskog orkestra. Gostovali su kod nas u okviru 10-og SWMF.

Međutim, ovoga puta THE GENTS nastpaju u proširenom sastavu - kao kvintet.

foto:Fb The Gents string quartet

Ovaj gudački kvintet razlikuje se od drugih ansambala jer je umetnički otvoren prema raznovrsnim umetničkim žanrovima i obogaćen odličnim spojem klasične i savremene muzike.

The Gents String Quintet nastup u okviru 10. SWMF u PUB-u, foto: Fb Serbia World Music Festival 

Gudački kvintet“The Gents” osnovan je krajem 2017. godine u Podgorici.

Osnivači i članovi gudačkog kvinteta The Gents su petorica mladih talentovanih muzičara i članova crnogorskog simfonijskog orkestra u Podgorici, čija interesovanja prevazilaze okvire klasične muzike: violinisti Milan Jović i Nenad Jovanović, violista Đorđe Panijan, Milan Ninković, violončelista i peti je Antonio Nasevski na kahonu.

Gudački kvintet “The Gents” odlikuje opuštenost, sigurnost u nastupu, preciznost i maštovitost kako u odabiru repertoara tako i u kreiranju aranžmana za gudački sastav, i u njihovom virtuoznom izvođenju. Zvuk gudačkih instrumenata obogaćen je i perkusijama što dodatno doprinosi atmosferi koncerta.

Repertoar čine poznate kompozicije autora i izvođača različitih žanrova: jazz, pop, rock, metal, evergreen, tango, filmska muzika itd. Na repertoaru su mnoge kompozicije autora i izvođača poznati široj javnosti: Django Reinhard, Ella Fitzgerald, Sting, Red Hot Chili Pepers, Police, Tina Turner, Eric Clepton, Linkin Park, Simply Red, EKV, Smak, Shade, ACDC i mnogi drugi.

 

V. Popović, gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(5 glasova)

 

 

 

 

 

 

 

Go to top