Dan domaćeg filma - WONGAR

Dan domaćeg filma - WONGAR foto: Kulturni centar Gornji Milanovac

Na bioskopskom repertoaru Kulturnog centra u okviru Dana domaćeg filma naći će se ostvarenje Andrijane Stojković. Reč je o dokumentarnom filmu “Vongar”.

Australijski pisac srpskog porekla Vongar živi povučen život u predgrađu Melburna, brinući se o svojih 6 dingoa. Njegov najnoviji roman će uskoro biti objavljen ali u isto vrijeme njegov dugogodišnji pratilac, dingo Timi, je bolestan. Veterinari sugerišu Vongaru da uspava psa ali se on snažno suprotstavlja. Vongar veruje da može da pronađe pomoć za Timija na drugim mestima: uranja duboko u svoje sećanje u pokušaju da prizove duhove iz predanja Aboridžina.
Režija: Andrijana Stojković

Biografija:
Andrijana Stojković je diplomirala na Katedri za filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Trenutno je doktorand na III godini Doktorskih studija – Dramske i audiovizuelne umetnosti na Fakultetu dramskih umetnosti. Na Fakultetu dramskih umetnosti radi kao docent.

Autor je 7 kratkih igranih i 8 kratkih dokumentarnih filmova; 1 srednjemetražnog i 1 dugometražnog dokumentarnog filma i 1 dugometražnog igranog filma. Njeni filmovi su učestvovali i bili nagrađivani na međunarodnim filmskim festivalima kao što su IDFA, Rotterdam IFF, FidMarseille IFF, Raindance IFF, Sofia IFF, Havana IFF i dr.

Osnivač je producentske kuće ALL INCLUSIVE FILMS. I jedan od osnivača Udruženja za edukaciju u oblasti audiovizuelne kulture FILMKULTURA.

Festivali i nagrade:
65. Martovski festival - Festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, Beograd
GRAND PRIX za Najbolji dokumentarac
IDFA 2018, Amsterdam (Holandija)

Četvrtak, 7. februar 2019. godine / 20:00 sati / VELIKA SALA KCGM

Slobodan ulaz

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top