Print this page

Bioskopski repertoar od 18. do 28. marta

Bioskopski repertoar od 18. do 28. marta foto:gminfo.rs

18. i 20. mart 2019. godine /18:00 sati/ VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice: 200 dinara

Film: TAJNA SVETIONIKA
Film je zasnovan na istinitoj priči o neobjašnjenoj lokalnoj legendi poznatoj kao misterija Flananskog ostrva. Radi se o jednom od najvećih misterija u škotskoj istoriji i koji stručnjaci nisu sasvim uspeli da reše sve do danas.
U januaru 1900.g., tri muškarca, koji su radili kao svetioničari na ostrvima Flannan, nestali su bez traga, ostavljajući sve svoje stvari za sobom. Uprkos sveobuhvatnim potragama, nijedan trag nikada nije pronađen. Iako nisu našli čuvare tek sagrađenog svjetionika, pronađeno je nekoliko vrlo neobičnih tragova. Na kuhinjskom su stolu još uvek bili obroci od mesa i krompira, a jedna je stolica bila oborena. Kreveti su bili neuredni, a satovi zaustavljeni. Lampe su bile temeljno očišćene i spremne za korišćenje, a dva od tri kaputa nisu bila u ormaru. Ulazna vrata bila su uredno zaključana…

Žanr: drama, misterija, triler
Glumci: Gerard Butler, Peter Mullan, Ólafur Darri Ólafsson
Režiser: Kristoffer Nyholm

 

  1. i 20. mart 2019. godine /20:00 sati/ VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice: 250 dinara

Domaći film: ŠAVOVI
Scenario za "Šavove" je inspirisan svedočenjem beogradske krojačice koja je već skoro dve decenije tražila svog "mrtvog sina".
Ona se bori sa upravom bolnice i lekarima, policijom, sudovima i opštinskim zvaničnicima, kako bi dobila ispravu o smrti koja bi dokazala gde je pokopan njen novorođeni sin. Posle skoro dvadeset godina, ona veruje da je svog sina našla u prigradskom naselju udaljenom 15 kilometara od Beograda.

Žanr: drama, triler
Glumci: Snezana Bogdanovic, Marko Bacovic, Igor Bencina
Režiser: Miroslav Terzic

 

21. i 22. mart 2019. godine /18:00 sati/ VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice: 300 dinara

Animirani film: KORGI - KRALJEVSKI PAS VELIKOG SRCA (SINHRONIZOVAN) 3D
Animirani film o omiljenoj vrsti pasa britanske kraljice Elizabete, velškim korgijima, od kojih se još od detinjstva ne odvaja.
Rex je mali nevaljalac ali ipak najomiljeniji pas britanske kraljice. Jednog se dana izgubi u Londonu i nađe u društvu različitih vrsta pasa koji se međusobno svađaju i sukobljavaju. Tokom svog epskog putovanja u kojem traži put za povratak svojoj voljenoj vlasnici, Rex uspeva da se zaljubi i otkrije svoj pravi identitet.

Žanr: animirani
Režiser: Ben Stassen, Vincent Kesteloot

 

  1. i 22. mart 2019. godine /20:00 sati/ VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice: 200 dinara

Film: ZELENA KNJIGA
Zasnovan na istinitoj priči, film prati neobrazovanog ali dovitljivog izbacivača italo-američkog porekla koji postaje vozač afro-američkog klasičnog pijaniste na turneji po koncertnim dvoranama širom američkog Juga, 1960-ih godina. Na tom putu, dvojica potpuno različitih ljudi suočavaju se sa nepravednošću američkog sistema i stiču poštovanje prema talentima onog drugog, kao i snagu da se zajedno odupru nevoljama. Rađa se prijateljstvo i razumevanje koje će promeniti njihove živote.
Toni Lip, opaki izbacivač iz noćnog kluba u potrazi je za novim poslom. Ponuda koja najviše obećava je mesto vozača afro-američkog klasičnog pijaniste Dona Širlija na koncertnoj turneji kroz krajnji jug zemlje. Nimalo oduševljen što će raditi za crnca, Toni ipak prihvata posao i počinje put naoružan Zelenom knjigom, vodičem za sigurno putovanje kroz američku rasnu segregaciju. Snobovski učen pijanista i grubi izbacivač jedva da pronalaze zajednički jezik zbog suprotstavljenih stavova prema životu i idealima. Međutim, dok svedoče i trpe strašne nepravde na putu, njih dvojica pronalaze novo poštovanje prema talentima i srcu onog drugog. Među njima se razvijaju prijateljstvo i razumevanje koji će im promeniti živote. Glavne uloge tumače Vigo Mortensen i Maheršala Ali. Režiju potpisuje Piter Fareli inspirisan pričom o istinskom prijateljstvu koje je nadmašilo rasne, klasne i društvene prepreke ranih 60-tih godina u Americi.

Žanr: drama
Glumci: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini
Režiser: Peter Farrelly

  1. mart 2019. godine /17:30 i 20:00 sati/ VELIKA SALA KCGM

26, 27, 28, 30. i 31. mart 2019. godine /20:00 sati/  VELIKA SALA KCGM

Cena ulaznice: 250 dinara

Film: BALKANSKA MEĐA
Na 20. godišnjicu bombardovanja Srbije, u bioskope stiže film „Balkanska međa“ - akciona drama inspirisana stvarnim događajem koji se odigrao 12. juna 1999. kada je bataljon ruskih padobranaca zauzeo aerodrom Slatina u Prištini.
Ova 24 časovna akcija od velike geopolitičke važnosti, motivisala je ruske scenariste da kroz splet ličnih drama glavnih junaka, prenesu priču o istorijskoj prekretnici koju je međunarodna javnost ocenila kao mogući početak novog velikog rata. Ovaj filmski spektakl, iako bazično naslonjen na bolnu ratnu tematiku, šalje snažnu miroljubivu poruku i pouku o prijateljstvu dva naroda.
Svečana beogradska premijera filma “Balkanske međe” zakazana je za 19. mart u Sava centru, dok će u bioskopima širom Srbije biti dostupan od 21. marta.

Žanr: akcija, drama
Glumci: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Milena Radulović, Aleksandra Radojičića, Aleksandar Srećković Kubura, Srđan Žika Todorović, Emira Kusturica, Goša Kucenko i Anton Pampušni
Režiser:  Andrejem Volginom

 

26, 27. i 28. mart 2019. godine /18:00 sati/  VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice: 200 dinara

Film: MIA I BELI LAV
Emotivna i topla priča o prijateljstvu i ljubavi između mlade devojke i belog lava, snimana preko tri godine i njenog neverovatnog putovanja kroz afričke savane kako bi svom najboljem prijatelju našla novi dom.

Žanr: avantura, porodični
Glumci: Daniah de Villiers, Mélanie Laurent, Langley Kirkwood, Ryan Mac Lennan, Lionel Newton
Režiser: Gilles de Maistre

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)