14. Rakijada Pranjani počinje u petak

14. Rakijada Pranjani počinje u petak foto: fb Rakijada Pranjani

Tradicionalna četrnaesta "Rakijada Pranjani" biće održana od 28. do 30. aprila, u Domu kulture u Pranjanima.

Manifestacija će biti svečano otvorena u nedelju, 30. aprila, a tokom tri dana posetioci će, pored takmičenja u ispijanju i prepoznavanju rakije, moći da uživaju i u bogatom kulturno-umetničkom programu.

-  Prvog dana ove "naše, a svetske" manifestacije biće otvoren kamp, dok će drugog dana posetioci moći da uživaju u turniru u malom fudbalu, kao i projekciji dokumentarnog filma o rakijadi Nikole Ilića- rekla je za naš portal jedna od organizatora manifestacije "Rakijada Pranjani" Ljiljana Bralović i dodala:

-  U nedelju će manifestacija biti zvanično i otvorena, a pored tradicionalnog i prepoznatljivog takmičenja u ispijanju i prepoznavanju rakije, biće upriličen i bogat kulturno-umetnički program, kao i takmičenje u pripremi najboljih tradicionalnih jela.

Posećamo da je prošlogodišnji pobednik "Rakijade" u pojedinačnoj kategoriji bio Sreto Motika iz Švajcarske koji je za dva sata uspeo da popije dva litra rakije i ostane na nogama, dok je u ekipnom takmičenju najbolja bila ekipa "Šabački vitezovi" iz Šabca.

 

gminfo.rs

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top