• 4 decembra, 2020

Čačak: Još jedno samoubistvo – Devojka (20) skočila sa krova zgrade

foto: pixabay.com

J. G. stara 20 godina izvršila je samoubistvo u Čačku. Mlada devojka skočila je sa krova zgrade u Ulici kneza Miloša 53. Uzrok suicida biće utvrđen tokom istrage, piše ozonpress.net.

Ovo je drugo samoubistvo u poslednjih deset dana u Čačku. Na Spomen parku samoubistvo vešanjem izvršio je mladić, star 24 godine. Klinika za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” je od 16. januara otvorila prvu nacionalnu SOS liniju za preveniciju samoubistava.

Na telefonski broj 011/77-77-000 mogu se javiti oni koji pomišljaju na samoubistvo ili njihova porodica, a sa njima će razgovarati stručnjaci iz oblasti mentalnog zdravlja – psihijatri, psiholozi, socijalni radnici.

Tokom 2017. godine, tačno 1.005 građana Srbije oduzelo je sebi život, pokazuju zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Najviše samoubistava dogodilo se u Beogradu 174, a potom slede gradovi u Vojvodini: Subotica 41, Novi Sad 33, Zrenjanin 31.

Ono što posebno zabrinjava to je podatak da je u centralnoj Srbiji najviše samoubistava bilo u Čačku, čak 28. I u mnogo većim gradovima, kao što su Kragujevac ili Niš zabeleženo je manje samoubistava. U Kragujevcu su prošle godine zabeležena 22 samoubistva, Nišu 16, Užicu 17, Kraljevu 19, Leskovcu 24.

Prema istim podacima, u Srbiji se u poslednjih deset godina ubilo 113 tinejdžera.

 

izvor:ozonpress.net

Saša Ratković

Prethodni članak

Norveška kuća od danas u vlasništvu opštine Gornji Milanovac

Sledeći članak

Uhapšen Milanovčanin (1958.) sa više od dva kilograma marihuane