• 19.07.2024.

MUP uputio apel svim VLASNICIMA ORUŽJA, slede kontrole

foto: pixabay.com/Brett_Hondow/Ilustracija

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve vlasnike oružja da svoje oružje drže savesno, zaklјučano u sefovima, kasama ili ormarima, tako da bude nedostupno neovlašćenim licima, a posebno deci. 

Takođe, iz MUP-a apeluju da vlasnici oružja provere da li isto drže nenapunjeno, odnosno odvojeno od municije, kao i da klјučeve ili šifre od kasa, sefova i ormara u kojima drže oružje učine nedostupnim drugim licima, posebno deci.

U narednom periodu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzeće sve mere kako bi se neposrednom kontrolom na adresi prijavlјenog prebivališta vlasnika oružja utvrdilo da li vlasnici oružja drže oružje u skladu sa važećim propisima o oružju – razdvojeno od municije i zaklјučano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

Vlasnicima oružja za koje se kontrolom utvrdi da oružje čuvaju nesavesno, tako da može doći u posed neovlašćenih lica i ugrozi bezbednost lјudi, oružje će se oduzeti i podneće se zahtev za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa  Zakonom o oružju i municiji.

Podsetimo, u Srbiji je, počev od sutra, na snazi trodnevna žalost zbog nepojmljive tragedije koja se juče dogodila u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar”, kada je učenik sedmog razreda pucnjevima iz pištolja usmrtio 9 oosba – pripadnika obezbeđenja i osmoro učenika. Šestoro dece i jedna nastavnica ranjeni su.

 

Violeta

Prethodni članak

Opštinska uprava: Početak radova na izgradnji atmosferske kanalizacije u Železničkoj, za saobraćaj koristiti alternativne putne pravce

Sledeći članak

Održana komemoracija Jovici Careviću