• 28 oktobra, 2020

OO Dveri GM: Оdgovor RTS-u i njihovom uredniku Vučiću

foto: gminfo.rs

Posle devet dana štrajka glađu narodnih poslanika Boška Obradovića i Ivana Kostića na stepeništu ispred Narodne skupštine, i ignorisanja njihovih pet zahteva, juče su se istovremeno, kao po dogovoru, oglasili predsednik SNS i RTS, rečeno je na današnjoj konfereniciji za novinare u opštinskoj organizaciji Dveri u Gornjem Milanovcu.

Saopštenje RTS je sramno i licemerno, i ući će u istoriju beščašća i novinarske neprofesionalnosti. Ovakav odgovor RTS narodnom poslaniku i predsedniku jedne parlamentarne političke organizacije koji već deseti dan štrajkuje glađu, najbolje govori o ljudskom i profesionalnom padu čelnika javnog medijskog servisa. Uzimajući u obzir stil pisanja, saopštenje kao da je pisano u centrali SNS ili poslato od Željka Mitrovića sa TV PINK da se postavi na sajtu RTS – ističu u opštinskoj organizaciji Dveri u Milanovcu.

foto: gminfo.rs

Kada niste imali hrabrosti i ljudske i profesionalne etike da ugostite Aleksandra Obradovića, Mariju Lukić ili Milana Jovanovića, da se istraživački bavite aferama „Helikopter“, „Savamala“, „Doljevac“, „Krušik“, „Lažne diplome i doktorati“, „Jovanjica“… jasno je zašto nećete da obavite razgovor ni sa narodnim poslanicima Dveri, jer bi se o svemu tome konačno čulo na javnom medijskom servisu – rekao je danas povernik Dveri u Milanovcu, Nebojša Stanković i dodao – Što se tiče jučerašnjeg obraćanja vašeg urednika Aleksandra Vučića, on je odbijajući dijalog sa opozicijom, iznova pokazao svoje pravo, nedemokratsko lice. Zbog pandemije izbori i referendumi su odloženi u 51 zemlji sveta. Srbija je jedina zemlja u Evropi u kojoj je usred pandemije nastavljen izborni proces. To su odložile i Poljska, i Rusija, i susedna Severna Makedonija, gde još uvek traju razgovori i dogovori vlasti i opozicije o novom terminu izbora. To je kod nas nezamislivo i posle jučerašnje Vučićeve izjave definitivno jasno da je spreman na sve zarad opstanka na vlasti po svaku cenu – rekao je Stanković.

On ističe da ta cena može biti veoma skupa i opasna, jer vodi u dalje podele i sukobe u našem društvu, a da narodni poslanici Dveri štrajkuju glađu već deset dana da do tog opasnog scenarija ne bi došlo.

– RTS i njihov urednik Vučić juče su ogolili samu suštinu funkcionisanja vla dajuće režima i sada je svakome jasno da ovako više ne može i da nešto mora hitno da se menja – zaključio je Stanković.

foto: gminfo.rs

Član vrha organizacije Dveri u Milanovcu, Risto Bojović, dodao je da su izbori 21. juna nedemokratski, zdravstveno rizični i protivustavni.

– O tome se, uprkos našim podnetim zahtevima, još uvek ne oglašavaju ni Upravni sud ni Ustavni sud Srbije, koji bi morali da ponište ovaj protivustavni izborni proces – kaže Bojović.

On ističe da Srpski pokret Dveri zahteva odlaganje ovih izbora i poziva na pregovore između vlasti i opozicije o novom terminu izbora, kao i stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore.

Nama, članovima Opštinske organizacije SP „DVERI“ u Gornjem Milanovcu, žao je što i mi u svojoj sredini imamo „lokalni RTS“, u obliku „GM press-a“, i što se situacija u pogledu informisanja i medijskih sloboda skoro u potpunosti preslikava sa republičkog na lokalni nivo. To shvatamo, u najmanju ruku, kao ometanje demokratskog razvoja društva  – zaključio je Bojović.

15. MAJ SVETSKI DAN PORODICE

Njihova članica, Divna Simović osvrnula se na 15. maj svetski Dan porodice istakavši da je neophodno raditi na prevenciji i obezbediti teren i uslove u kojima porodica može da nastane, razvija se i opstane.

foto: gminfo.rs

Naša sredina, na žalost nema savetovalište za brak i porodicu i umesto da radimo na prevenciji porodičnih problema, sve se svodi uglavnom na njihovo „rešavanje“ kroz razvod brakova i podelu imovine i starateljstva. Ovom prilikom se nećemo osvrtati na brojne sociološke, psihološke i druge teorije koje definišu porodicu i govore o njenom značaju za društvo, iz prostog razloga što sve one na kraju dolaze do istog zaključka, koji se vekovima iskristalisao u našoj lepoj i premudroj veri, pa zašto se onda ne bismo držali samo tih istina, sažetih i vrednih – kazala je Simović.

Ona je dodala da nije neophodno da svi uvek uče na sopstvenim greškama, da je potrebno mlade naučiti kako da se nose sa problemima u porodici, kako i na koje načine da ih prevaziđu i kome da se obrate za pomoć.

V. Popović gminfo.rs

 

Violeta

Prethodni članak

Branislav Nedimović posetio OO SNS u Gornjem Milanovcu

Sledeći članak

Bez vode danas…