• 5 јуна, 2020

„Sportić“ nakon letnje pauze nastavlja rad

foto: Škola sporta „Sportić“ , ilustracija

Nakon letnje pauze, učešćem na sajmu sporta na otvorenom,  Škola sporta „Sportić“ nastavlja sa radom.

– Na sajmu smo primili svu decu najmlađeg uzrasta koji su se tom prilikom sa našim trenerima upoznali sa osnovama sporta kroz interesantne dečije poligone spretnosti. Deca su uživala i naša ideja jeste da decu kroz jedan interesantna pristup i kroz igru uvedemo u svet sporta koji će ih kasnije, kroz klubove, očekivati u mnogo ozbiljnijem formatu – rekla je trener Dragana Pavićević.

Ona smatramo da je Sportić sjajna ideja i ističe da je podržana od strane drugih klubova koji ih smatraju na neki način PREDŠKOLSKIM ali za sport.

– Mi želimo saradnju da proširimo u narednom periodu tako što ćemo ugostiti predstavnike svih sportova i sportskih klubova kod nas u Sportiću i dati im priliku da se oni predstave našoj deci, a svojim budućim članovima – kazala je Dragana i dodala:

 Ovu ideju podržava i ministarstvo i fakultet sporta i fizičkog obrazovanja, jer su istraživanja pokazala da je najveći problem našeg sporta tzv. rana specijalizacija. To znači da deca prerano ulaze u bavljenje određenim sportom, a nemaju prethodnu dobro izgrađenu bazu. Upravo je to ideja sportića, da popuni tu prazninu – zaključila je Pavićević.

V.P. gminfo.rs

Aleksandar Lazovic

Prethodni članak

Manastir Vraćevšnica: „O Srpskoj duhovnosti“, gost Matija Bećković

Sledeći članak

GK „Takovski grm“: Od ove godine takmičenja i u regionu