• 19.07.2024.

Putevi na naprednjački način

Foto: Ozon Press

Čačak i Gornji Milanovac, tako blizu, a toliko različito, jedno grad, drugo opština, jedno veliko, drugo malo manje, a opet imaju i nešto zajedničko.

I u Čačku i u Gornjem Milanovcu na vlasti je SNS. I Čačak i Gornji Milanovac bremeniti su komunalnim problemima: struja, voda, kanalizacija, kišna kanalizacija, čišćenje javnih površina i loši putevi.

Evo na primer regionalna saobraćajnica Trbušani – Jeremića ornica – Pranjani, koja prolazi teritorijom i Čačka i Gornjeg Milanovca možda na najbolji način odslikava (ne)brigu i (ne)sposobnost obe lokalne vlasti.

Ovaj putni pravac se nalazi u jako lošem stanju, na više mesta su uvale i udarne rupe, a duž cele trase je neravan i polomljen kolovoz. Na nekim mestima nije bezbedan za vožnju.

Ta saobraćajnica povezuje grad Čačak sa više sela čačanske i milanovačke opštine gde se ljudi bave voćarskom i stočarskom proizvodnjom i jako je važna za normalno funkcionisanje.

U izjavi gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića, koja je objavljena 05.03.2022., najavljen je početak radova za maj mesec 2022.

Kaže gradonačelnik Todorović da su se godinu dana dogovarali i dogovorili on i kolega Kovačević (Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac) da se put Trbušani – Pranjani preko Jeremića ornice popravi i dovede u red. Znači dogovorila se dva funkcionera SNS-a. Početak radova najavljen za maj 2022. godine.

Sada je novembar 2023.

Pogađate, od radova nema ništa. Dokaz su naše fotografije.

A izbori su za mesec dana.

Violeta

Prethodni članak

Otvoreno o svemu: Odbrana Kablara (VIDEO)

Sledeći članak

Rukomet: Omladinci pobedom završili prvi deo sezone