• april 7, 2020

AK „Veteran“ osvojio 12 medalja na Balkanskom prvenstvu

foto: AK Veteran

Balkansko atletsko prvenstvo veterana u dvorani – Beograd 2020

U atletskoj dvorani na Banjici, (Beograd), održano je 5. Balkansko prvenstvo atletskih veterana. Učestvovalo je preko 500 takmičara iz svih balkanskih zemalja, počev od Turske pa do Slovenije. U tako žestokoj konkurenciji, za reprezentaciju Srbije nastupila su petorica naših sugrađana, članova AK „Veteran“. Ni ovaj put nije izostala bogata žetva medalja i izuzetnih sportskih rezultata, kao i reprezentativno predstavljanje našeg grada i države, na šta smo već odavno navikli od naših atletskih veterana.

foto: AK Veteran

Njih petorica ukupno su osvojili 12 medalja, od čega 9 zlatnih, jednu srebrnu i dve bronzane. Novi višestruki balkanski šampioni su postali Nebojša Novaković M65 ( Troskok, skok u vis, 60m prepone i štafeta 4x200m), Andrija Kubat M50 ( bacanje diska i koplja) i Milovan Borovnjak M65 (bacanje kugle i koplja), dok je Slobodan Miladinović M60 bio najbolji u bacanju kugle.

foto: AK Veteran

Kao potvrda izuzetnih rezultata je činjenica da su su dvojica naših takmičara postali novi šampioni Balkana oborivši dosadašnje balkanske rekorde u bacanjima. Slobodan Miladinović M60 je to učinio bacivši kuglu 14,25m, a Andrija Kubat M50 isto to bacivši disk 38,00m. Boško Lazić M55 je osvojio 3. mesto u štafeti 4x200m.

Tako su naši veterani pored vrhunskih rezultata, svojim ličnim primerom pokazali da je moguće i u zrelim godinama biti aktivan, baviti se sportom, takmičiti se, širiti pozitivan duh i prijateljstva i van granica naše zemlje. Poruka naših veterana svima je izreka: „Ne prestajemo vežbati jer starimo, već ostarimo zato što smo prestali vežbati“.

foto: AK Veteran

Organizacija ovog Balkanskog prvenstva je protekla u najboljem redu, a Savez Atletskih Veterana Srbije ( SAVS) kao organizator je dobio sve pohvale za organizaciju. Zastava Balkanske asocijacije atletskih veterana predata je kolegama iz Slovenije, kao organizatorima Balkanskog prvenstva naredne godine.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Plan pranja gradskih ulica za 11. mart

Sledeći članak

Guslarsko veče