• 23 oktobra, 2021

Akcija „Zavrni rukave“ u Lunjevici

foto: privatna arhiva

Šesta akcija pod nazivom „Zavrni rukave“ održava se na više od trideset lokacija u Srbiji. Cilj akcije nije samo čišćenje smeća već i masovnost, kako bi se uticalo na institucije da regulišu problem upravljanja otpadom i sprovode kaznenu politiku.

foto: privatna arhiva

– Nas desetak, podeljenih u tri grupe, za dva i po sata skupili smo oko 70 džakova smeća i dosta građevinskog otpada. Jedna grupa je skorto sve vreme čistila deponiju kod terena u Lunjevic i nije je skroz očistila. Zato bi zamolila JKP „Gornji Milanovac“ da postavi na to mesto kontejnere, i ne samo na to mesto, jer ima još dosta lokacija gde ljudi bacaju smeće. Prošli smo nekih 500m rečnog korita, našli sve i svašta. Ova naša grupa će i ubuduće podržavati akcije #zavrnirukave jer očigledno da je smeća na sve strane i ono šteti prirodi i ljudima. Uživali smo u jučerašnjem danu, sve je proteklo u najboljem redu i smatram da smo odradili fantastičan posao. Hvala svima koji su učestvovali u akciji kao i ostalima na savetima i podršci. Veliko hvala i firmama koje su nam donirale vreće za smeće – rekla je Ljubica Drašović domaćin jučerašnje akcije i ujedno se zahvalila JKP na podršci.

foto: privatna arhiva

Cilj akcije pod nazivom „Zavrni rukave“ nije samo čišćenje smeća sa određene lokacije, već i masovnost kako bi se uticalo na institucije da regulišu problem upravljanja otpadom i sprovode kaznenu politiku.

foto: privatna arhiva

Aktivisti žele da skrenu pažnju javnosti na značaj očuvanja sredine u kojoj živimo, ali i važnost svakog pojedinca u zajedničkoj borbi za čistu okolinu.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Zbog velikog interesovanja dodatne projekcije filma: TOMA

Sledeći članak

JKP: Bez vode Ljevaja, Donji Branetići i Ljutovnica