• 10 avgusta, 2020

Aleksandar Vulin, Marko Đurić, Marko Čadež pozitivni na kovid 19

foto: pixabay.com

Ministar odbrane Aleksandar Vuln pozitivan je na kovid 19, saopštilo je Ministarstvo.

U saopštenju se navodi da je Vulin testiran nakon što je jedan od državnih sekretara u Ministarstvu odbrane hospitalizovan zbog pozitivnog testa na kovid 19, prenosi rts.rs.

Ministar odbrane se oseća dobro i pošto nema nikakvih simptoma infekcije Kovid-19 nalazi se u samoizolaciji, navelo je Ministarstvo.

Ističe se da Vulin nastavlja sa redovnim obavljanjem dužnosti ministra odbrane pridržavajući se svih propisanih mera tokom samoizolacije.

„Ministar odbrane Aleksandar Vulin ponovo apeluje na sve građane da se pridržavaju mera koje su Republički krizni štab i Vlada Srbije doneli u cilju sprečavanja širenja, suzbijanja i gašenja virusne infekcije kovid-19“, zaključuje se u saopštenju Ministarstva.

Marko Đurić pozitivan na koronavirus

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozitivan je na virus korona, piše direktno.rs.

Đurić se juče testirao i rezultati su pokazali da je zaražen ovim virusom.

– On nema nikakve simptome, oseća se dobro. Procedura nalaže da uradi i drugi test, čeka i taj naredni da vidi kakvi će biti rezultati. Trenutno je u samoizolaciji, i postupa po savetima doktora i nadležnih stručnih službi – kaže izvor Blica.

I Marko Čadež zaražen koronavirusom

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež potvrdio je da je zaražen koronavirusom, prenose mediji. On je rekao da nema simtome, a da se je saznao slučajno, testirajući se zbog službenog puta u Crnu Goru, piše N1.

„Kod kuće sam, nemam jake simptome. Pluća su čista, primam redovnu terapiju i dobro se osećam. Organizovali smo se da budem sam u stanu. Za sedam dana ću raditi novi test, nadam se sa negativnim rezultatom. Obavljam poslove od kuće, od jutros sam imao tri zoom konferencije“, rekao je Čadež.

On dodaje da rednovno prati zdravstveno stanje, meri temperaturu i nivo kiseonika i da su mu vrednosti dobre.

Upitan da li zna gde se i kada zarazio, odgovara da ne zna i da nije osećao simptome.

„Otišao sam na testiranje radi službenog puta u Crnu Goru, koji je trebalo da imam i tako saznao. Verovatno ne bih ni znao da nije bilo planiranog puta“, zaključio je Čadež za Kurir.

Maja Gojković ima upalu pluća, testirana na koronu

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković ima upalu pluća i, po redovnoj proceduri, radi se test na koronavirus, objavio je sinoć rts.rs.

„Predsednica parlamenta ima upalu pluća, nevezano za kovid, i po redovnoj proceduri radi se test na koronu. Gojković se dobro oseća“, rečeno je Tanjugu u njenom kabinetu.

Mediji su sinoć preneli je Gojković hospitalizovana u KBC „Bežanijska kosa“, koja, inače, radi u kovid-režimu.

Ukupno je od početka epidemije u Srbiji preminulo 265 ljudi, a koronavirus do sada je potvrđen kod 13.565 osoba.

izvor: rts.rs/n1, direktno.rs

Violeta

Prethodni članak

Letnji festivali će biti održani, ali po novim pravilima

Sledeći članak

I Maja Gojković pozitivna na koronu