• 18 januara, 2021

AMSS: Zaustavite vozilo pored puta tokom nevremena

foto: pixabay.com

Vozače danas očekuju niska oblačnost, povremeno jači pljuskovi, u pojedinim krajevima praćeni i gradom, i preporučuje im se da ukoliko naidju na područje koje je zahvaćeno nevremenom naprave pauzu u vožnji i zaustave vozilo na prvom parkingu ili nekom drugom bezbednom mestu dok se vremenski uslovi ne poboljšaju, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Upozorava se na deonice puteva na kojima se zbog povremeno jačih pljuskova u kolotrazima i udubljenjima nadje veća količina vode zbog koje vozači mogu lako da izgube kontrolu nad upravljačem.

Takodje se upozorava na i povremeno jak vetar, ali i česte odrone koje ovakvo vreme donosi.

Danas se očekuje nestabilno vreme sa lokalnim vremenskim nepogodama (obilna kiša, grad, jaki olujni vetar), sa najvećom verovatnoćom u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije a u većini mesta očekuje se od 15 do 35 milimetara kiše za 12 sati, lokalno.

Granični prelazi i dalje su zatvoreni za sve državljane Srbije a na teretnim terminalima kamioni na izlazu iz zemlje čekaju na Batrovcima 300 minuta, na prelazu Šid 120 minuta, na Horgošu i na Kelebiji po 180 minuta.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja.

Izvor: Beta

Violeta

Prethodni članak

Ko je bez struje danas

Sledeći članak

Da li će biti sankcija za nenošenje maski na otvorenom