• april 7, 2020

Animirani film “Vesela razglednica” nagrađen na KIDIKEM-u

foto: kcgm.org.rs

Na V Nacionalnalnom festivalu dečjeg video klipa KIDIKEM koji je minulog vikenda održan u Beogradu u maloj sali Dečjeg kulturnog centra, stručni žiri za najbolju animaciju proglasio je film “Vesela razglednica” urađen u produkciji Kulturnog centra Gornji Milanovac, a koji potpisuje grupa mladih autora, polaznika prošlogodišnje dečje radionice animiranog filma koju je predvodila Marija Vulić iz Jagodine. Radionica je realizovana u okviru međunarodnog festivala kratkog filma “Kratka forma”.

Osim nagrade za najbolju animaciju žiri je dodelio i Gran-pri nagradu “Zlatni kadar” za najbolјi film u celini i specijalne nagrade za najbolјu režiju, scenario, montažu, ideju, produkciju i glumu.

Uz žiri filmove na svoj način (pregledima) ocenjuje i publika. Autorima sa najvećim brojem pregleda video klipova koji su postavljeni na YouTube kanalu DKCB (Dečji kulturni centar Beograd) sleduju vredne nagrade.

“VESELA RAZGLEDNICA”

Inače, Cilј festivala je da se kod dece kroz umetničku praksu pokrene humana i kreativna strana u primeni tehnologije. Konkurs je bio otvoren za decu uzrasta od devet do 16 godina, koja su se predstavila svojim autorskim filmovima kratke forme (video klipovima) u trajanju do tri minuta.

Stvarajući kratke forme video zapisa deci je pružena prilika da izraze svoje mišlјenje na zadatu temu. Autori filmova su na svojstven način, kroz umetničku igru, prikazali svoju potragu za odgovorom na večitu dilemu – biti svoj ili pojedinac otuđen od sopstvene prirode.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Na listi radikala osmoro kandidata iz Moravičkog okruga

Sledeći članak

Savić: Da zakonom pobedimo bezakonje