• 25 septembra, 2020

APR: Danas ističe rok za dostavljanje konsolidovanih finansijskih izveštaja

foto: pixabay.com

Danas ističe rok za dostavljanje konsolidovanih godišnjih finansijskih izveštaja obveznika za 2019. godinu, saopštila je Agencija za privredne registre (APR).

Poslednjeg dana roka za predaju izveštaja APR je obezbedila dežurstvo u Registru finansijskih izveštaja i Servis desku do 21 čas radi pružanja stručne pomoći u vezi sa sastavljanjem i dostavljanjem konsolidovanih godišnjih finansijskih izveštaja i tehničke podrške obveznicima, navode u APR.

Dodaje se i da je ove godine rok iz zakona koji uređuje računovodstvo izuzetno produžen zbog proglašenja vanrednog stanja usled epidemije koronavirusa.

Sve informacije odnosno instrukcije u vezi sa sastavljanjem i dostavljanjem konsolidovanih godišnjih finansijskih izveštaja za 2019. godinu, u formi pravila, tehnickih i korisnickih uputstava, kao i video uputstava, mogu se naći na internet stranici APR-a, u okviru Registra finansijskih izveštaja.

Za stručnu pomoć prilikom sastavljanja i dostavljanja izveštaja korisnicima je na raspolaganju mejl adresa finizvestaji@apr.gov.rs, dok se za tehničku podršku u vezi sa pristupom PIS FI sistemu ili problemima sa potpisivanjem korisnici se mogu obratiti na mejl adresu sd@apr.gov.rs.

izvor: novaekonomija.rs

Violeta

Prethodni članak

Počela primena antikorupcijskog zakona

Sledeći članak

Komisija za zaštitu konkurencije: U Srbiji je elektronika skuplja nego u EU