• 28 septembra, 2021

Aromatična paradajz čorba

foto: pixabay.com

Jednostavna i osvežavajuća paradajz čorba.

Sastojci:

– 2 kašike maslinovog ulja

– 500 ml pasiranog paradajza

– 700 ml vode

– 1 kašičica šećera

– 2 čena belog luka

– sveža mirođija

– celerov list

– 1 kašika suvog biljnog začina

Priprema:

Šećer kratko rastopite na maslinovom ulju do zlatnožute boje i prelijte pasiranim paradajzom i vodom.

Dodajte beli luk isečen na listiće, mirođiju, celer suvi biljni začin i pustite da da provri.

Kada provri, kuvajte još 10 minuta na laganoj temperaturi.

Prijatno!

autor: Coolinarka

Violeta

Prethodni članak

Kako nam država i opština dvaput naplate istu taksu

Sledeći članak

Pola veka od mature jedne od najuglednijih milanovačkih generacija