• 10 avgusta, 2020

Asfaltirana Ulica Branka Radičevića

foto: kabinet predsednika opštine

U skladu sa dinamičkim planom radova koji se odnosi na planirano asfaltiranje ulica u Gornjem Milanovcu, danas se asfaltira Ulica Branka Radičevića. U pitanju je rehabilitacija postojeće saobraćajnice u dužini od 170 metara u postojećoj širini koja je u proseku 6,5 metara, saopštavaju iz kabineta predsednika opštine.

foto: kabinet predsednika opštine

Radovi na rehabilitaciji saobraćajnice obuhvatali su frezovanje postojećeg asfalta, zamenu oštećenih ivičnjaka i postavljanje novih, regulisanje postojećih šahti i slivnika, pripremu podloge za ugradnju asfalta BNHS 16 debljine 8 cm. Ugovorena vrednost radova iznosi 2.543.400,00 dinara, a izvođač radova je preduzeće „SVIN“ d.o.o. iz Gornjeg Milanovca, navodi se u saopštenju.

– Imamo još tri lokalna puta koja ćemo završiti i šest nekategorisanih, za koje su završene javne nabavke i započeta realizacija. I pored toga što imamo dosta problema sa korona virusom, što imamo dosta stvari koje moramo da rešavamo na dnevnom nivou i da se bavimo tom zaraznom bolešću, mi smo uspeli da izdvojimo deo sredstava, i to ne mali deo, već nešto preko 120 miliona dinara. To je novac koji ćemo uložiti u putnu infrastrukturu ove godine. Ako budemo stigli raspisaćemo još jedan deo javnih nabavki koje se odnose na nekategorisane puteve u ovoj godini, i to ćemo raditi od septembra meseca – rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević prilikom obilaska radova.

foto: kabinet predsednika opštine

Predmetni radovi izvode se u skladu sa obezbeđenom projektno-tehničkom dokumentacijom i dozvolama dobijenim od strane nadležnih organa. Tokom trajanja radova izvršena je obustava saobraćaja na delu ulice gde se izvodi rehabilitacija i ovom prilikom se zahvaljujemo građanima za ukazano strpljenje i razumevanje.

U skladu sa predviđenim planom naručioca radova nastavlja se od ponedeljka rehabilitacija Ulica Tihomira Matijevića, Ul. Ilije Birčanina, Ul. Rada Končara kao i već započeta izgradnja Ulice Miše Lazića, Ul. Jovana Cvijića – levi i desni krak ulice, navodi se u saopštenju.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Uginulog konja komšiji bacio u imanje

Sledeći članak

Potrebna žena za negu starije osobe