• 21 septembra, 2020

Besplatna obuka u Majkrosoftu za prosvetne radnike

foto: pixabay.com

Kompanija „Majkrosoft Srbija“ saopštila je da će, kako bi obezbedila što lakši početak nove školske godine, podržati organizaciju besplatnih obuka za korišćenje „Office 365“ platforme za onlajn nastavu predavačima u osnovnim, srednjim školama i u sistemu visokoškolskog obrazovanja.

„Tokom niza video-konferencija koje će se održati krajem avgusta i početkom septembra 2020. godine, nastavni kadar biće upoznat sa mogućnostima koje pruža platforma za unapređenje edukacije đaka, učenika i studenata. Onlajn obuke trajaće 10 dana“, saopštio je „Majkrosoft Srbija“.

Sve zainteresovane obrazovne institucije koje već koriste ili planiraju da u narednom periodu počnu da koriste „Office 365“ platformu, pozivaju se da, na nivou institucije, popune prijavu na linku www.e-nastava.rs.

Rok za prijavu zainteresovanih osnovnih i srednjih škola je 12. avgust 2020, ili do popune kapaciteta, dok je za visokoškolske ustanove to 21. avgust 2020.

Alati za održavanje nastave na daljinu u okviru „Microsoft Office 365“ paketa već su dostupni svim zainteresovanim obrazovnim institucijama bez nadoknade.

Obrazovne ustanove dobijaju mogućnost za sprovođenje nastave na daljinu, kao i prebacivanje svih obrazovnih procesa u virtuelno okruženje.

Paket sadrži „Teams“ alat za saradnju prilagođen nastavi na daljinu, „OneDrive“ i „SharePoint“ za organizaciju i deljenje dokumenata zaposlenih i institucije, onlajn „Word“, „Excel“, „PowerPoint“ i mnoge druge aplikacije.

Na veb strani www.e-nastava.rs moguće je saznati na koji način se organizuje rad uz pomoć „Office 365“ paketa, kako se aplikacije koriste, kao i da se pogledaju video zapisi iskustava nastavnika koji su već imali priliku da koriste sve opcije koje paket pruža.

„Za roditelje i staratelje, kao i za zaposlene u institucijama visokog obrazovanja otvorena je posebna strana sa za njih relevantnim informacijama“, piše u saopštenju.

izvor: rts.rs

Violeta

Prethodni članak

Danas ističe rok za izjašnjavanje o moratorijumu

Sledeći članak

Kon: Decu protiv virusa korona vakcinisati samo ako imaju hroničnu bolest