• 25 juna, 2021

Biblioteka preporučuje da pročitate…

foto: bibliotekagm.com

Prilikom odabira naslova često se traži savet onih koji prate aktuelne i popularne naslove i autore. Kvalitetna preporuka uvek se može dobiti u Biblioteci „Braća Nastasijević“ odakle izdvajaju dva naslova kao najuži izbor za čitanje tokom praznika.

Zadužbina, 1. deo Isak Asimov

foto: Biblioteka „Braća Nstasijević“
U dalekoj budućnosti, u kojoj je planeta Zemlja samo zaboravljena tačkica u svemiru, beskrajno Galaktičko carstvo je u krizi. Jedina osoba sposobna da se suoči s katastrofom koja preti jeste Hari Seldon, psihoistoričar i matematičar. On može naučno predvideti budućnost, a ona ne izgleda nimalo lepo – mračno doba neznanja, varvarizma i ratova trajaće trideset hiljada godina. Kako bi sačuvao celokupno ljudsko znanje i ljudsku rasu, s grupom odabranih naučnika upućuje se na zabačenu i pustu planetu Terminus, s namerom da tamo napišu Enciklopediju Galaktika, zbirku sveg ljudskog znanja. Ali da bi se ona završila potrebne su generacije naučnika, a ko će preuzeti baklju nakon Seldona?
Najbolji serijal u istoriji naučne fantastike
Trilogija Zadužbina dobila je Nagradu Hjugo za najbolji SF serijal svih vremena. Prevedena je na sve značajnije svetske jezike i prodata u preko 20 miliona primeraka.
Izdavač: Čarobna knjiga
Biblioteka preporučuje, dečje odeljenje

Pismo Sari

foto: Biblioteka „Braća Nstasijević“

Sara Stenli je jedna stara dama koja je ceo život provela na farmi svojih roditelja. Jednog lepog jutra, uzima pero u ruke da bi praunuci ispričala svoju priču. Stranu po stranu, ona s puno topline priča o svom detinjstvu, ljubavi prema roditeljima – tati Tomu i mami Lizbet – i svom malom rivalstvu s bliznakinjama Keli i Neli.

Izdavač:Evrobook

Violeta

Prethodni članak

Danas isplata posebne novčane naknade za april

Sledeći članak

U SUSRET EVROPSKOM PRVENSTVU: Srbija sa 24 aduta u Osijeku, među njima i Milanovčanka Emilija Ponjavić