• 7 avgusta, 2020

Bioskopski repertoar 2. mart – 8. april

foto: gminfo.rs

 1. i 3. mart 2020. /16:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice: 250 dinara

Animirani film: TAJNA IZGUBLJENOG KRALJEVSTVA
Reditelj i scenarista ove animirane avanture Kirby Atkins – našoj publici je dobro poznat kao animator filmova Štrumpfovi 2, Alvin i Veverice, Džimi Neutron, kao i Spilbergovog filma Veliki dobroćudni džin.
TAJNA IZGUBLJENOG KRALJEVSTVA prati hrabrog Mozlija i njegovu porodicu u potrazi za mitskim kraljevstvom Torifanta. Torifanti su inteligentna bića koja umeju da govore, ali sada žive kao robovi ljudima. Kako bi oslobodio svoju porodicu, naš junak kreće na neizvesno putovanje, u nadi da će naći pomoć i odgovore o svom poreklu. Na tom putu upoznaje neobičnu družinu Torifanta iz obećane zemlje, koji ga odvode do čudesnog grada “Uspravnih” koji krije veliku tajnu njegovog naroda.
TAJNA IZGUBLJENOG KRALJEVSTVA odvešće vas u veliku porodičnu avanturu o ljubavi, nadi, istrajnosti i veri u sebe!

Žanr: animirani, avantura
Glumci: Hadži Nenad Maričić, Jelena Gavrilović, Boda Ninković, Maja Odžaklijevska, Dragan Vujić Vujke, Marko Marković, Dimitrije Nikolić, Milan Antonić, Slobodan Tešić, Nikola Bulatović
Režiser: Kirby Atkins

 

 1. februar i 2. mart 2020. /18:00 sati /  VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice: 250 dinara

Film: K’O ŠEF
Posao u kome se sve vrti oko lepote, izgleda da postaje ružan.
Najbolje prijateljice Mia i Mel uživaju u životu, vodeći njihovu kozmetičku kompaniju, koje su stvorile od nule. Nažalost, zapadaju u finansijske problem, kada dobijaju više nego primamljivu ponudu od neprikosnovenog maga kozmetiče industrije, Kler Lune. Ta ponuda dovešće u pitanje prijateljstvo koje između Mie i Mel traje godinama.

Žanr:komedija
Glumci:Salma Hayek, Rose Byrne, Tiffany Haddish
Režiser:Miguel Arteta

 

 1. i 3. mart 2020. /20:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice: 250 dinara

Film: ZVIŽDAČI
Kristi, policijski inspektor u Bukureštu igra za obe strane. Kada ga lepa Gilda uvuče u rizičnu pljačku, oboje će morati da krenu putevima prevare i izdaje. Da bi preživeli, moraju da nauče tajni jezik zviždača na španskom ostrvu Gomera.

Žanr:komedija, krimi
Glumci:Vlad Ivanov, Catrinel Marlon, Rodica Lazar, Sabin Tambrea, Agustí Villaronga
Režiser:Corneliu Porumboiu

 1. i 6. mart 2020. /20:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice: 250 dinara

Film: OSTRVO FANTAZIJA
U Blumhausovom novom osvrtu na Ostrvo fantazija, zagonetni Gospodin Roark čini da se tajni snovi njegovih srećnih gostiju ostvare u luksuznom, ali zabačenom tropskom odmaralištu. Međutim, kada se fantazije pretvore u noćne more, gosti su primorani da razreše misterije ostrva kako bi ga napustili živi. Žanr: triler, horor, avantura
Glumci:Lucy Hale, Kim Coates, Michael Peña, Maggie Q, Portia Doubleday
Režiser:Jeff Wadlow

 1. mart 2020. /20:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
 2. mart 2020. /18:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice: 250 dinara

Film: ZEMLJA MEDA
Ovaj briljantni dokumentarac započeo je svoje predstavljanje svetu kao višestruki pobednik ovogodišnjeg Sandens festivala – Najbolji film selekcije svetskog filma, najbolja kamera u selekciji svetskog dokumentarnog filma i specijalna nagrada žirija za uticaj i promenu.
“Zemlja meda” je film koji nas vodi na živopisne visove jedne od makedonskih planina. Ovo je priča o zadivljujućoj ženi, grube spoljašnjosti i iznenađujuće nežnosti i delikatnosti koja živi daleko od razvijenog sveta u ostacima planinskog sela. Ona je poslednja koja med deli sa pčelama iz stena i veštinom iskusnih lovaca pronalazi “zlato” u kamenu. Nekom prastarom, samo njoj znanoj, magijom ona sklapa pakt sa pčelama i prirodom. U svemu što jos se dešava ona nas uči postojanosti i dostojanstvu.
Kamera dvojice nagrađenih snimatelja kreira magične prizore planine i sela, i slikarski prefinjene noćne prizore pri svetlosti vatre. Reditelji nas uvode delikatno i bez ostatka u impresivni svet satkan od lirski intoniranih trenutaka intime i vizuelno bogatih dinimačnih scena.
Žanr: dokumentarni film
Režiser: Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov

 

 1. mart 2020. /17:30 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice: 250 dinara

Film: LED 2
Šta se tačno dešava u onom delu bajki nakon venčanja princa i princeze kada kažu „živeli su srećno do kraja života“?

Šta se tačno dešava u onom delu bajki nakon venčanja princa i princeze kada kažu „živeli su srećno do kraja života“? Nekoliko godina kasnije, glavni likovi ove ledene bajke – Nađa, prvakinja u umetnčkom klizanju, i vrhunski hokejaš Saša – žive kao srećna porodica odgajajući svoju ćerkicu. Sve deluje savršeno do nemilog događaja koji će zauvek promeniti njihove živote…

Žanr: drama, romantični/ljubavni
Glumci: Mariya Aronova, Yuliya Khlynina, Nadezhda Mikhalkova
Režiser: Zhora Kryzhovnikov

 

 1. mart 2020. /20:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice: 250 dinara

Film. NEVIDLJIVI ČOVEK

Ono što ne vidiš ne može te povrediti. Dobitnica nagrade Emi, Elizabet Mos, u glavnoj je ulozi u zastrašujućoj modernoj priči inspirisanoj klasičnim monstruoznim likom.

Zarobljena u nasilnoj vezi sa bogatim i briljantnim naučnikom koji je kontroliše, Sesilija Kes beži u gluvu noć kako bi se sakrila. U tome joj pomaže sestra, prijatelj iz detinjstva i njegova ćerka tinejdžerka. Sesilija dobija vest o samoubistvu bivšeg dečka koji je zlostavljao i shvata da joj je ostavio ogromnu količinu svog bogatstva, ali počinje da sumnja da je njegova smrt prevara. Niz jezivih slučajnosti postaje smrtonosan i preteći za ljude koje ona voli. Sesilija će očajnički pokušati da dokaže da je proganja neko koga niko ne može da vidi.

Žanr: horor, naučna fantastika, triler

Glumci: Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Aldis Hodge

Režija: Leigh Whannell

 

11, 12. i 13. mart 2020. /18:00 sati /  VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice (3D): 300 dinara

 1. mart 2020. /18:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice (2D): 250 dinara

Animirani film: NAPRED (sinhronizovano)

„Napred“ smešten je u predgrađe izmišljenog sveta, a glavni junaci su dva brata, tinejdžeri vilenjaci.

Oni će krenuti na neverovatno putovanje, kako bi otkrili da li je ostalo još malo magije da im vrati oca na jedan dan.

Žanr: Animirana avantura

Glasovi: Tom Holland, Chris Pratt,

Sinhronizacija: Vladan Ilić i, Nikola Todorović

Režija: Dan Scanlon

 

11,12,13,14. i 15. mart 2020. /20:00 sati /  VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice: 250 dinara

Film: OTAC
Otac je priča o čoveku kome oduzimaju decu zbog njegovog siromaštva. To je priča o gubitniku, otpadniku i poniženom čoveku koji kroz svoje putovanje peške od sela na jugu Srbije do prestonice, sa jednog kraja zemlje na drugi, iz protesta, dostojanstva i želje da se dokaže sebi i drugima, iz očaja –postaje heroj.

Žanr:Drama
Uloge: Goran Bogan, Boris Isaković, Nikola Rakočević, Ljubomir Bandović, Nada Šargin, Jovo Maksić, Milica Janevski, Mirko Vlahović, Vahid Džanković, Ajla Santić, Muharem Hamzić

Režija: Srdan Golubović

 1. i 15. mart 2020. /16:30 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice: 250 dinara

Animirani film: PATROLNE ŠAPE – PRIPREMA, POZOR, SPAŠAVAJ (sinhronizovan na srpski jezik)

U novom animiranom filmu „PATROLNE ŠAPE – PRIPREMA, POZOR, SPASAVAJ“ upuštamo se u nezaboravne avanture sa našim omiljenim štencima.

Bilo da spasavaju paradu balona od propasti, izbavljaju istraživače iz džinovske paukove mreže ili se upuštaju u auto trku sa zlom gradonačelnikovom rođakom, kuce su uvek na visini zadatka. Kada vetar oduva balone sa parade, istraživači se izgube i gradonačelnik i njegova rođaka kidnapuju sve vozače koji učestvuju na trci, naši heroji bez straha kreću u poduhvate pune kako bi sačuvali ceo Zaliv avantura i pritekli u pomoć svima kojima je potrebna.

Žanr: animirani, avantura

Glumci: Anya Cooke, Cathal J. Dodd, Isaac Emberson-Heeks

Režiser: Charles E. Bastien

 

 1. 16. i 17. mart 2020. /18:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice: 250 dinara

Film: NAŠA LJUBAV

Ovo je priča o ljubavi, preživljavanju i epskim pitanjima koje život postavlja svakom od nas.

Džoan i Tom su u braku godinama. U njihovoj vezi oseća se lakoća koja nastaje iz života koji su proveli zajedno i velike ljubavi koja se ogleda u nežnosti i humoru koji dele. Kada Džoani otkriju rak dojke, tok njenog lečenja počinje da baca senku na njihovu vezu, pošto počinju da se suočavaju sa izazovima koji preteći stoje pred njima i pokazuju u šta bi život mogao da se pretvori ukoliko bi se nekome od njih nešto dogodilo.

 

16, 17, 19, 20. i 21. mart 2020. /20:00 sati /  VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

 1. mart 2020. /21:00 sat / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
 2. mart 2020. /18:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice: 250 dinara

Film: HOTEL BEOGRAD
Pavle je bogati naslednik i vlasnik prestižnog hotela Beograd, poznat po svojim burnim izlascima i raskalašnom načinu života. Kada se u taj svet umešaju beogradska mafija, luda nevesta, stara ljubav i neobična familija, njegov lagodan život se pretvara u avanturu gde je sve moguće.
Romantična bajka koja će vas nasmejati do suza i odvesti na neku drugu planetu.
Žanr: romantična komedija

Uloge: Miloš Biković, Dijana Požarskaja, Boris Dergaćov, Miodrag Radonjić, Ljubomir Bandović, Jelisaveta Teodosić, Srđan Žika Todorović, Aleksandra Kuzenkina i drugi.

Režija: Konstantin Statskij

 1. i 20. mart 2020. /18:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice (3D): 300 dinara

 1. i 22. mart 2020. /16:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice (2D): 250 dinara

Film: TROLOVI – SVETSKA TURNEJA

U avanturi koja će ih odvesti daleko izvan granica poznatog, Maka i Zakeralo će otkriti da su oni samo jedno od šest različitih trolovskih plemena, koje živi u jednoj od šest različitih teritorija i posvećeni jednom od šest muzičkih pravaca: fanku, roku, kantri muzici, tehno muzici, klasičnoj i pop roku. Tako da će njihov svet postati mnogo veći i mnogo, mnogo bučniji.

Glasovi / Sinhronizacija: Ana Kendrik (Ana Štajdohar) i Džastin Timberlejk (Marko Mandić) vraćaju se u fantastičnom nastavku animiranog mužičkog filmskog hita iz 2016. godine.

Žanr: animirani, komedija

Režija: Walt Dohrn, David P. Smith

 

 1. mart 2020. /18:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
 2. mart 2020. /20:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice: 250 dinara

Film UNIQUE – NEMANJA RADULOVIĆ

Film “Unique” je koncertni film o Nemanji Raduloviću, svetskom priznatom violinisti. Film je snimljen 2019. godine u Karnaku.

Snimanje filma su mu pomogli: Dabl sens, Devils trils, Lori Favr-Kan, Tamara Aleksić, Ksenija i Tijana Milošević.

Rrežija: Sebastijan Lefevr  

 

 1. mart 2020. /17:30 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA
 2. mart 2020. /20:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice: 250 dinara

Film: RIČARD DŽUEL

Novi film legendarnog Klinta Istvuda – istinita priča o heroju i nevinom čoveku kojem su mediji lažnim optužbama potpuno uništili život.

Ričard Džuel, herojski je spasao hiljade života od bombaškog napada na Olimpijskim igrama 1996. godine. Nekoliko dana kasnije lokalni dnevni list je objavio tekst pod naslovom: FBI sumnja da je bombu postavio heroj zaštitnik. Stvari su tada počele da se odvijaju neverovatnom brzinom, tako da je CNN pročitao celi članak na televiziji, a stručnjaci su navalili da proučavaju Džuela, sa zaključkom da on zaista odgovara psihološkom profilu teroriste koji se traži. Džuel se za to vreme povukao u kuću svoje majke koju su mediji opsedali poput lešinara.
Ričard Džuel je oslobođen svih sumnji, ali tek nakon što su mu mediji i FBI doslovce uništili život.

Žanr: drama

Glumci: Sam Rockwell, Kathy Bates, Jon Hamm, Paul Walter Hauser, Olivia Wilde

Režija: Clint Eastwood

 

 1. mart 2020. /20:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice: 250 dinara

Film: BLADŠOT (Bloodshot )

Film Bladšot prati Reja Gerisona, poginulog vojnika kog je korporacija za proizvodnju oružja ,,Rising Spirit Technologies”, uz pomoć posebne nanotehnologije, uspela da vrati iz mrtvih. Sa armijom nanotehnologije u svojim venama on postaje nezaustavljiva sila, jači nego ikada i poseduje mogućnost samoizlečenja. Nove sposobnosti, međutim, imaju svoju cenu…

Žanr: akcija, drama, fantazija

Glumci: Vin Diesel, Eiza González, Sam Heughan, Toby Kebbell, Guy Pearce

Režija: David S. F. Wilson

 

 1. i 27. mart i 1. april 2020. /18:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice (3D): 300 dinara

 1. i 31. mart 2020. /18:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice (2D): 250 dinara

Film: MULAN

Kada kineski car pošalje dekret u kome piše da svaka porodica mora da pošalje jednog člana koji će se pridružiti Carskoj vojsci u odbrani zemlje od osvajača sa severa, Hua Mulan, najstarija ćerka proslavljenog ratnika, zameniće svog obolelog oca. Prerušena u muškarca, predstavlja se kao Hua Jun i na svakom koraku suočiće se sa izazovom kako bi prigrlila svoju unutrašnju snagu i istinski potencijal. Ovo je epsko putovanje koje će je preobratiti u poštovanog ratnika i na kome će zaslužiti poštovanje i zahvalnost čitave nacije i njenog oca učiniti ponosnim. 
Neustrašiva mlada žena rizikuje sve što ima, zbog ljubavi prema svojoj porodici i državi i postaje jedan od najvećih ratnika za koje je Kina ikada čula.

Žanr: avantura, drama

Glumci: Yifei Liu, Donnie Yen, Jason Scott Lee, Yoson An, Gong Li

Režija: Niki Caro

 

 

 1. i 27. mart 2020. /20:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice: 250 dinara

Film: TIHO MESTO 2

Nakon smrtonosnih događaja koji su se odigrali, porodica Abot prinuđena je da se suoči sa strahotama spoljašnjeg sveta, dok njeni članovi nastavljaju borbu za opstanak u tišini. Prisiljeni da se upuste u nepoznato, brzo shvataju da stvorenja koja ih love ukoliko ispuste zvuk nisu jedina pretnja koja vreba.

Žanr: horor, triler

Glumci: Cillian Murphy, Emily Blunt, Noah Jupe, Millicent Simmonds, Djimon Hounsou

Režija: John Krasinski

 

 1. mart 2020. /20:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice: 250 dinara

Film: 21 MOST

Američki glumac Čedvik Bouzmen, najpoznatiji po ulogama u blokbasterima „Osvetnici“ i „Crni panter“, u ovom napetom trileru glumi policajca koji traga za ubicama svojih kolega. Reditelj filma je Brajan Kirk, najpoznatiji po serijalu „Igra prestola“.

Radnja je smeštena na Menhetn, nakon pljačke koja je krenula u pogrešnom smeru i iza sebe ostavila osam mrtvih policajaca njujorške policije. Kada se potraga pojača, preduzimaju se ekstremne mere kako bi se ubicama sprečilo da pobegnu s Menhetna, budući da vlasti zatvaraju 21 most kako bi sprečili bilo kakav ulazak ili izlazak s ostrva.

Žanr: triler, drama

Glumci: Chadwick Boseman, JK Simmons, Sienna Miller, Taylor Kitsch, Keith David

Režija: Brian Kirk

 

 1. mart I 1. april 2020. /16:30 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA 16:30h (2D)
  Cena ulaznice: 250 dinara

Animirani film: SUPERJUNAK SAMSAM (sinhronizovan na srpski)
Mladi i neustrašivi Samsam ima gotovo sve ono o čemu bi kosmički junak mogao da sanja: herojske roditelje, gomilu super prijatelja i sopstveni leteći tanjir kojim istražuje svemir…..osim stvari koja mu nedostaje – njegove supermoći se još uvek nisu pojavile.
Kada nova devojčica u školi, Mega, počne da podučava Samsama supermoćima, on u misterioznoj drugarici pronalazi šansu za otkrivanjem svojih nadljudskih sposobnosti. Njih dvoje zajedno kreću u kosmičku avanturu koja ih uči da, prijateljstvo i hrabrost mogu biti ono najvažnije o čemu sanjaju.

Režiser: Tanguy de Kermel
Uloge:Stefan Buzurović, Danijela Buzurović, Đurđina Radić, Anja Mit

 1. mart I 1. april 2020. /20:00 sati / VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA 16:30h (2D)
  Cena ulaznice: 250 dinara

Film: VELIKI POVRATAK

Slavni oskarovac Ben Aflek u ovom je filmu u ulozi bivše košarkaške zvezde koja se bori s alkoholizmom. Džek Kunnigem (Affleck) bio je perspektivna sportska nada svog košarkaškog kluba, ipak nakon što ga je život odveo u drugom smeru, njegove snove zamenio je alkohol. Razveden , bez stalnog posla i s traumom gubitka deteta, Džek se vraća u svoj rodni grad gde dobija ponudu da bude košarkaški trener u svom bivšem klubu. Džek prihvaća posao i preuzima tim koji se nalazi na dnu lestvice. Dok njegove trenerske veštine od kluba naprave pravu sportsku senzaciju, Džek sve više tone u vlastite poroke.

Žanr: drama

Uloge: Ben Affleck, Janina Gavankar, Hayes MacArthur

Režija: Gavin O’Connor

 

6, 7. i 8. april 2020. /18:00 sati /  VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice: 250 dinara

Film: ZABORAVLJENI PRINC

Svako veče pre odlaska u krevet razvedeni Džibi priča price svojoj sestričini I tako zajedno putuju u daleke svetove. Sve dok jednom daleki svet ne dođe kod njih.

Žanr: avantura

Uloge: Omar Sy, Bérénice Bejo, François Damiens

Režija: Michel Hazanavicius

 

 

6, 7. i 8. april 2020. /20:00 sati /  VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA

Cena ulaznice: 250 dinara

Film: NIJE VREME ZA UMIRANJE
Danijel Krejg po peti put tumači lik koga je stvorio Jan Fleming, agenta 007.
Bond je napustio službu i uživa u mirnom životu na Jamajci. Njegov mir neće trajati dugo, kada se pojavi njegov prijatelj, Feliks Liter, moleći ga za pomoć. Misija u kojoj je potrebno da izbave kidnapovanog naučnika ispostaviće se mnogo komplikovanija nego što je bilo očekivano i navešće Bonda na trag misterioznom zlikovcu koji je naoružan novom, opasnom tehnologijom.

Žanr: akcija, avantura, triler
Glumci: Daniel Craig, Naomie Harris, Léa Seydoux, Rami Malek
Režiser: Cary Joji Fukunaga

Violeta

Prethodni članak

Milanovačko pozorište još jednom u borbi za „Milivojev štap i šešir“

Sledeći članak

Osmomartovski bazar