• 22 oktobra, 2020

Bioskopski repertoar od 1. do 9. oktobra

foto: kcgm.org.rs

DANI MIJE ALEKSIĆA
2. oktobar u 20 časova – Film: Čovek iz hrastove šume, (1964), Velika sala Kulturnog centra

3. oktobar u 20 časova – Svečana dodela nagrade „Mija Aleksić-biti glumac“. Dobitnik nagrade Gordan Kičić. Projekcija filma „Realna priča“ (2019), Velika sala kulturnog centra

7. oktobar u 19 časova – Predstava Narodnog pozorišta iz Beograda „Nečista krv“, Velika sala Kulturnog centra

Animirani film: TROLOVI – SVETSKA TURNEJA /sinhronizovan na srpski/ 01. oktobar 2020. /16:00 sati / i 02. i 05. oktobar 2020. /18:00 sati / Dom kulture

Ana Kendrik (Ana Štajdohar) i Džastin Timberlejk (Marko Mandić) vraćaju se u fantastičnom nastavku animiranog mužičkog filmskog hita iz 2016. godine.
U avanturi koja će ih odvesti daleko izvan granica poznatog, Maka i Zakeralo će otkriti da su oni samo jedno od šest različitih trolovskih plemena, koje živi u jednoj od šest različitih teritorija i posvećeni jednom od šest muzičkih pravaca: fanku, roku, kantri muzici, tehno muzici, klasičnoj i pop roku. Tako da će njihov svet postati mnogo veći i mnogo, mnogo bučniji.
Žanr:animirani, komedija
Glumci:Ana Štajdohar, Marko Mandić, Iva Stefanović, Branislav Platiša, Milan Živadinović Billy, Slobodan Stefanović, Đurđina Radić Djixx, Nikola Antonović Anton, Marko Marković, Đorđe Grgurović Grzi
Režiser:Walt Dohrn, David P. Smith

Film: PINOKIO 01. oktobar 2020. /18:00 sati / Dom kulture

Verna adaptacija poznate priče o drvenoj lutki koja je uspela da oživi zahvaljujući siromašnom, usamljenom stolaru Đepetu.
Kao i svako dete, Pinokio je radoznao, a o svetu u kom živi uči iz svojih pokušaja i grešaka. Posedujući urođenu dečiju hrabrost, Pinokio postaje ono što je i trebalo da bude – pravi dečak. Film „Pinokio“ reditelja Matea Garona kreće se u carstvu koje je istovremeno realno i fantastično, u ruralnoj, bezvremenoj Italiji koja obiluje zemljom, morem, seoskim okruženjem.
Žanr: fantazija
Glumci: Roberto Benigni, Federico Ielapi, Rocco Papaleo, Massimo Ceccherini
Režiser: Matteo Garrone

Film: GRENLAND: POSLEDNJE UTOČIŠTE 01. oktobar 2020. /20:30 sati i 05. oktobar 2020. /20:00 sati / Dom kulture

Naučnici otkrivaju da će u Zemlju udariti meteor i da će to dovesti do apokalipse i izumiranja čovečanstva; jedina nada za opstanak je sklonište u bunkerima na Grenlandu.
Žanr: akcija, triler
Glumci: Gerard Butler, Morena Baccarin, Roger Dale Floyd
Režiser: Ric Roman Waugh

Film: IZVANREDAN ŽIVOT DEJVIDA KOPERFILDA 08. i 09. oktobar 2020. /20:00 sati / Dom kulture

Prepoznatljivo remek-delo Čarlsa Dikensa beleži hroniku života Davida Koperfilda, naslovnog lika filma i smešta priču u period 19. veka.
Film prati Koperfildovo putovanje kroz haotičan svet u kom pokušava da pronađe svoje mesto. Od nesrećnog detinjstva do otkrića talenta za pripovedanjem i pisanjem njegovo putovanje naizgled je smešno i tragično, ali uvek puno boja, života i humanosti.
Žanr: drama, komedija
Glumci: Dev Patel, Tilda Swinton, Ben Whishaw, Hugh Laurie, Peter Capaldi
Režiser: Armando Iannucci

Violeta

Prethodni članak

Građanima ne trebaju papirni izvodi iz lista nepokretnosti za poslove kod javnih beležnika

Sledeći članak

Svečano uručenje nagrade “Mija Aleksić – biti glumac” 3. oktobra