• 4 decembra, 2020

Bioskopski repertoar od 6. do 17. novembra

foto: gminfo.rs

LESI SE VRAĆA KUĆI /sinhronizovan na srpski/ 6. i 9. novembar 2020. /17:00 sati i 8. novembar 2020. /15:00 sati

Flo ima svog najboljeg prijatelja, a to je koli Lesi. Dvanaestogodišnji Florijan i njegova voljena Lesi su nerazdvojni, najbolji prijatelji. Srećno žive u idiličnom selu na jugu Nemačke. Ali, kada Florijanov otac izgubi posao, moraju da se presele u manji stan, u kom nije dozvoljeno držati pse. Florijan je skrhan, jer mora da se rastavi od Lesi, koja biva predata grofu fon Šprengelu.
Oni putuju na Severno more zajedno sa grofovom dvanaestogodišnjom unukom, Prisilom. Međutim, kada grof pokaže svoje pravo, zlo lice i kad se Lesi oseti veoma ugroženom, ona koristi priliku da pobegne i otpočne svoju avanturu, putovanje preko cele Nemačke, kako bi pronašla Floa. Ali, nije Lesi jedina koja se otišla na putovanje. Ni Flo nije mogao više da izdrži i kreće u potragu za svojim psom. Njih dvoje nije tako lako pobediti.

Žanr: porodični, avantura.  Glumci: Sebastian Bezzel, Anna Maria Mühe, Matthias Habich, Bella Bading, Nico Marischka
Režiser: Hanno Ollerdissen

Film: GLORIA MUNDI 8. novembar 2020. /17:30 sati

Po izlasku iz zatvora, Danijel se vraća u svoju kuću u Marselju, gde se njegova kćerka Matilda upravo porodila. Matilda, koja radi pola radnog vremena u prodavnici, i njen muž Nikola, samostalni taksista, bore se da sastave kraj s krajem. Situacija se pogoršava kada Nikolu napadnu drugi taksisti, njegovi suparnici. Sada je na Danijelu da traži pravdu za svoju porodicu.
Obaveštavamo posetioce Centra da su preduzete sve propisane mere zdravstvene zaštite od COVID 19 u svim našim prostorijama, koje se tretiraju posle svakog događaja u njima.

Žanr: Drama
Uloge: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan, Anaïs Demoustier
Režija: Robert Guédiguian

Film: STAN 32 8. novembar 2020. /20:00 sati

Noću se nevolje prikradaju gradom, ali šta ako se ona najjezivija krije u vašem domu?
Krajem sedamdesetih godina 20. veka, porodica Olmedo kupuje stan 32 u ulici Manuela Malasenja, u starom delu Madrida. Napuštajući malo provincijsko mesto krenuli su put prestonice koja im nudi prosperitet i život iz snova. Ali, postoji nešto što Olmedovi ne znaju: u stanu koji su kupili – nisu sami. Neobjašnjive pojave koje ih prate u stopu uskoro će im ugroziti živote… U najgledanijem ovogodišnjem španskom filmu, koji je zasnovan na istinitim događajima, počinje borba na život ili smrt.

Žanr: horor
Glumci: Begoña Vargas, Iván Marcos, Bea Segura, Sergio Castellanos
Režiser: Albert Pintó

Film: IGRA STRAVE 9. novembar 2020. /20:00 sati

Come Play je nova vizija horora. Mladi Azi Robertson je u ulozi Olivera, usamljenog mladića koji se oseća drugačije od svih ostalih. Na svom tabletu očajnički traži prijatelja u kom bi našao utehu i utočište. Upravo tamo tajanstveno stvorenje pokušava ući u njegov svet, a Oliverovi roditelji moraju da se bore kako bi spasili sina od tog jezivog stvorenja.

Žanr:Horor
Uloge: Azhy Robertson, Gillian Jacobs, John Gallagher Jr.
Režija:Jacob Chase

Film: VIKING VIK I ČAROBNI MAČ /sinhronizovan na srpski/ 12. i 18. novembar 2020 /16:00 sati i 13, 16. i 17. novembar 2020. /17:00 sati

Vik je sin moćnog Halvara, vikinškog poglavara. Njegov tata ima zlatno srce, ali dela brže nego što misli, što nažalost stvara probleme čitavom plemenu. Vik možda nema očinsku snagu, ali ima hrabro srce i prilično je lukav. Obe vrline pokazaće se ključnim kada se, zahvaljujući zlokobnom prokletstvu, Vikijeva majka pretvori u zlatni kip. Hrabri momak će okupiti posadu koja kreće u potragu za čarobnim ostrvom. Prema legendi, samo tamo može da poništi čaroliju i vrati majku. Ulog će biti ne samo sudbina voljene majke, već i sudbina celog plemena.

Žanr: animirani
Uloge: Uroš Jovičić, Tomas Sarić, Marko Mrđenović,Marko Marković, Jelena Rakočević
Reditelj: Éric Cazes

Film: IME NARODA 13, 16. i 17. novembar 2020. /19:30 sati

Svetozar Miletić bio je ugledni advokat, član ugarskog parlamenta i doživotan borac za prava i nezavisnost Srba u austrougarskoj Vojvodini.
Svetozar Miletić bio je ugledni advokat, član ugarskog parlamenta i doživotan borac za prava i nezavisnost Srba u austrougarskoj Vojvodini. Nakon što je više puta politički osuđivan, njegovu borbu nastavljaju njegova ćerka, prva žena novinar u Srbiji – Milica Miletić i Jaša Tomić, Miletićev naslednik u Srpskoj narodnoj slobodoumnoj stranci koji će i proglasiti prisajedinjenje Vojvodine Kraljevini Srbiji 1918. Ovo je priča o njima i njihovoj borbi.

Žanr: istorijski
Glumci: Ljubomir Bandović, Žarko Laušević, Katarina Žutić, Anja Pavićević, Andrija Kuzmanović, Nikola Ristanovski
Režiser: Darko Bajić

Violeta

Prethodni članak

Zgrada starog internata opasnost za građane – „Pažnja, cigla se obrušava“!

Sledeći članak

Projarice