• 29 oktobra, 2020

Brnabić zbog povećanja broja zaraženih koronom od svih gradonačelnika zatražila pojačanu kontrolu mera

foto: Instagram @anabrnabic

Predsednica Vlade Ana Brnabić zatražila je od gradonačelnika i predsednika opština da se pojača kontrola poštovanja preventivnih mera, piše „Blic“.

Brnabić zahteva od gradonačelnika i predsednika opština da situaciju shvate veoma ozbiljno i iskoriste sve moguće resurse kako bi stepen kontrole preventivnih mera, u zaštiti od virusa korona bio na najvišem mogućem nivou.

Premijerka je, kako saznaje ovaj list, zatražila da se striktno poštuje nošenje maski u gradskom prevozu i u svim zatvorenim prostorima, posebno prodavnicama i tržnim centrima, a da se to odnosi i na zaposlene u tim objektima i na građane.

Premijerka je podsetila gradonačelnike i predsednike opština da su dužni da obezbede poštovanje mera na teritoriji njihovih gradova i opština i da su obavezni da poštovanje tih mera kontrolišu.

Brnabić je istakla da sve inspekcijske službe moraju biti na terenu i proveravati da li se sve mere, bez ijednog izuzetka, poštuju u potpunosti, a da pravna ili fizička lica koja se o to ogluše moraju biti sankcionisana u skladu sa zakonom.

Kako navodi izvor beogradskog lista, predsednica Vlade se odlučila na ovaj korak nakon jučerašnjeg povećanja broja zaraženih i činjenice da je gotovo polovina zaraženih bila u Beogradu.

„Premijerka smatra da iako Srbija trenutno ima verovatno najbolje brojke u čitavoj Evropi, to ne sme da bude razlog za bilo kakvo opuštanje“, navodi „Blic“.

Podsetimo da je prema poslednjim zvaničnim informacijama objavljenim juče u 15h, u Srbiji od srede do četvrtka preminula još jedna osoba zaražena koronom, dok ih je zaraženo još 111, što je skoko od više desetina u odnosu na prethodni period.
Autor: Blic

Violeta

Prethodni članak

Moj heroj koji je imao hrabrost da se usprotivi društvenim normama

Sledeći članak

Od sada dostupni senzori za merenje nivoa šećera u krvi o trošku RFZO