• 22.09.2023.

Bronza na Kupu Srbije za Đurđu Mirjanić

foto: privatna arhiva

Proteklog vikenda u Beočinu kod Novog Sada, uz učešće oko 1200 plasiranih takmičara, odrżan je finalni turnir Kupa Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore.

KK „Do Kan“ imao je troje plasiranih sportista sa prethodno odrżanih regionalnih kvalifikacija u Raški, i to:
– Đurđa Mirjanić (zlato i srebro na Kupu Regiona)
– Ognjen Sretenović (bronzani u borbama za kadete +70kg)
– Dana Kolesnikova (brozana u katama za juniorke).

Nakon sjajnih rezultata koje je ostvarila osvajanjem zlatne medalje u apsolutnoj i srebrne u B klasi, na Prvenstvu regiona KSUS u kategoririji kata za kadetkinje, Đurđa je uspela da se u konkurenciji dve godine starijih takmičarki domogne bronzanog odličja na Kupu Srbije u Beočinu.

Njen sjajan rezultat veoma dobrim nastupima u svojim kategorijama ispratili su Dana i Ognjen plasmanom od petog do osmog mesta u svojim kategorijama.

Trofej Srbije – Dunav kup u Beočinu

foto: privatna arhiva
Nakon Kupa Srbije za starije uzraste koji je održan u subotu, u nedelju je održan i „Trofej Srbije – Dunav kup“, koji je okupio oko 800 takmičara mlađih uzrasnih kategorija iz oko 10 zemalja. 

Na ovom međunarodnom, prestižnom, turniru nastupali su i takmučari KK“Do Kan“ u sastavu: Pavle Sretenović, Đurđa Mirjanić, Nikola Zatezalo i David Jeremić.
Đurđa i Nikola su vrlo dobrim nastupima osvojili srebrna odličja u kategoriji ženskih, odnosno muških nada u katama. David je u istoj kategoriji uspeo da osvoji bronzanu medalju dok je Pavle zbog nepovoljnog žreba ovog puta ostao bez zapaženog plasmana.
gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Gimnazija organizuje predavanje „Adolescencija, teškoće, izazovi“

Sledeći članak

Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca i Nedelja Crvenog krsta 8-15. maj