• 06.12.2023.

Bronza za Ružicu Petrović na Prvenstvu Balkana

foto: privatna arhiva

U Baru (Crna Gora), u Sportskoj dvorani “Topolice”, održano je Prvenstvo Balkana u karateu za mlađe uzraste na kome je učestvovalo 1345 najboljih mladih karatista iz 11 zemalja balkanskog poluostrva. 

Naša sugrađanka Ružica Petrović napravila je ogroman uspeh osvojivši bronzanu medalju u katama u kategoriji devojčica od 11 godina.

foto: privatna arhiva

U neverovatno jakoj konkurenciji u kojoj su se nalazile 32 najkvalitetnije takmičarke Balkana od pet odličnih mečeva ona je ostvarila četiri maestralne pobede i na taj način se popela na pobedničko postolje i u naš grad donela izuzetno vrednu medalju sa ovog takmičenja. 

foto: privatna arhiva

Ružica je u prvom kolu bila bolja od takmičarke Severne Makedonije, Viktorije Gjorgijeve, dok je u drugom kolu pobedila reprezentativku Bosne i Hercegovine, Aminu Ćosović.

U trećem kolu sastala se sa odličnom protivnicom iz Grčke, Vasiliju Efimijom, gde je zbog manjeg disbalansa izgubila tesnim rezultatom 3:2, iako je po mišljenju mnogih sudija koji u tom trenutku nisu bili u panelu, bila bolja, bez obzira na mali gubitak ravnoteže.

foto: privatna arhiva

Kako se Grčka takmičarka plasirala u finale, Ružica dobija šansu da ide u repasaž i u četvrtom meču pobeđuje reprezentativku iz Turske, Topatan Cejlu, dok je u petom, direktnom meču za treće mesto, bila bolja od prvakinje Crne Gore, Lare Savović. 

foto: privatna arhiva

– Na ovaj način ispravljena je velika nepravda sa prošlogodišnjeg Prvenstva Balkana, kada je Ružica zbog nesportskih sudijskih poteza ostala bez medalje, dok je svojim briljanntnim nastupima, kao i tehničkom, fizičkom i psihološkom superiornošću dokazala da se nalazi u samom vrhu karatistkinja balkanskog poluostrva – kaže trener Đorđe Petrović i podseća da je Ružica pre dve godine osvojila zlatnu medalju u katama na Prvenstvu Balkana u Poreču. 

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Izlet na dar deci i mladima sa smetnjama u razvoju

Sledeći članak

Čitaoci reporteri: Igralište u Velikom parku nije bezbedno za igru