• 25 juna, 2021

Čačak: Bez plivanja za Bogojavljenski krst

foto: MNA, arhiva

Uz saglasnost starešine Crkve Svetog Vaznesenja i organizatora plivanja za Časni Bogojavljenski krst, u Čačku, doneta je odluka da zbog aktuelne epidemiološke situacije ova manifestacija ne bude održana. Poznato je da su i dalje aktuelne mere Kriznog štaba o broju lica koja se smeju okupiti na otvorenom prostoru, pa shodno poštovanju istih jednostavno nije bilo uslova za bezbedno održavanje ove tradicionalne manifestacije, piše ozonpress.net.

– Veoma teška odluka, ali u ovim specifičnim epidemiološkim uslovima drugačije se nije moglo. Poznato je da je naš grad ovu lepu tradicionalnu manifestaciju podigao na jedan zaista visok nivo i da je plivanje za Časni krst u Čačku najmasovnije i najposećenije u Srbiji. Jednostavno nismo u mogućnosti da napravimo selekciju učesnika, a još veći problem bi svakako bilo i poštovanje epidemioloških mera kada su u pitanju gledaoci. Ne postoji način da se nekome zabrani dolazak na gradsku plažu i jedinstven je stav da ove godine bude ovako. Imali smo i neke alternativne predloge, ali bi sve to pored epidemiološkog rizika na neki način i umanjilo značaj ove manifestacije“ – rekao je direktor SC “Mladost“ Miloš Stevanić.

Na Bogojavljenje, 19.januara, sveštenstvo čačanske crkve uz rukovodstvo grada Čačka će simbolično obeležiti ovaj veliki praznik uz osveštavanje vode Zapadne Morave.

izvor: ozonpress.net

Violeta

Prethodni članak

NSZ: Isplata posebne novčane naknade

Sledeći članak

Promocija monografije: „Pet godina postojanja i stvaranja“